CHP Hatay İl Başkan adayı Ramiz Parlar: Sırt sırta verip iktidara yürüyeceğiz!

CHP Hatay İl Başkan adayı Ramiz Parlar: Sırt sırta verip iktidara yürüyeceğiz!
22 Şubat 2020 19:25

23 Şubat Pazar günü gerçekleşecek olan Cumhuriyet Halk Partisi İl Kongresi öncesinde adaylığını açıklayan H.Ramiz Parlar kongreye gidiş sürecini ve adaylığını Hatay Söz gazetesine değerlendirdi. Gazete muhabirlerinden Mustafa Dilek’e konuşan Parlar, merak edilenleri yanıtladı.

 
İlçe teşkilatlarında kendisine yönelik muhalefetin olmadığını söyleyen H.Ramiz Parlar, seçilmesi durumunda ise Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile de CHP’nin iktidar olması yolunda sırt sırta vereceklerini söyledi.

 
SİYASİ GEÇMİŞİNİZ?

 
PARLAR; “2013 Yılında CHP’den aldım teklifle, CHP Antakya Belediye Başkan adayı oldum. 2014 yılında yapılan seçimde de oyları arttırdığım ve halktan çok ciddi karşılık bulmam, partililerden karşılık görmem nedeniyle siyasete devam etmeye karar verdim. O dönemde başkanlık yarışını kaybettim. 2015 yılında yapılan genel seçimlerde aday adayı oldum. 2018 de yine aday adayı oldum. Bu arada da iki dönem Antakya İlçe Başkanlığı yaptım. O dönemden sonra partinin önde gelen insanlarının yaptığı açıklamalarla ve ısrarlarıyla CHP Hatay İl Başkan adayı olmaya karar verdim. 23 Şubat’taki kongrede adayım.
SEÇİME TEK LİSTEMİ GİDİLİYOR?
PARLAR; “Şuana kadar benim dışımda hiçbir aday çıkmadı. Pazar günü yapılacak kongrede tek liste çıkma durumu var. Ancak kongreler yönetmeliğine göre seçim günü sabah divan kuruluna başvurular yapılabiliyor. O güne kadar aday çıkabilir. O gün gelene kadar tek liste olacak diye bir iddiada bulunmak istemiyorum. Çıkan arkadaşlarımız olursa, parti için rekabetin olması beni mutlu eder. Yeter ki mücadele ve yarış çirkin bir kavgaya dönüşmesin. Kongre sonrasında delegelerin vereceği karara saygı duymamız gerekir.”
İLÇE TEŞKİLATLARINDA BAŞLANGIÇTAKİ DESTEK AZALDI MI?

 
PARLAR; “İlçe başkanlarımız adaylığımı açıkladığım süreçte yanımda bulundular ve beni desteklediler. Onların adaylığı desteklemesi, sizin dışınızda kimseyi desteklemeyecekleri anlamına gelmez. Bu bir parti kültürüdür. Benim dışımda başka biri de aday olsa ilçe teşkilatlarının onların yanında olması da doğaldır. Adaylık açıklamasında ilçe başkanlarını davet ettim. Çoğunluğu gelmişti. Ben 15 ilçenin 14’ünü sadece ilçe başkanları değil, o ilçenin örgütlerini de ziyaret ettim. Gittiğim her yerde çok güzel karşılandım. Sadece hava koşullarından ötürü Yayladağı’na gitmemiştim. Kongre öncesinde de oraya gideceğim. İlçe başkanlarının Ramiz Parlar’ı istemiyoruz diye bir algı yaratılıyor. Ben 15 ilçenin adayı olarak ortaya çıkıyorum.”
DESTEK AZALDI ALGISINI KİM YARATIYOR?

 
PARLAR; “Yanlış anlamalardan dolayı bu algılar kaynaklanıyor. Bazı arkadaşlarımızın kendilerine göre talepleri olabilir. O talepleri yerine getirmek isteyebilirler ama biz zaten onları dinliyoruz. CHP’nin az oy aldığı bölgelerdeki ilçe başkanları bir arada gibi görünüyor. Ne için bir araya geldiklerini bilmiyorum. Bana muhalefetin olmasını dolay karşılıyorum. Destek azaldı endişesi içinde değilim.”

 
NEDEN ADAY OLMAYA KARAR VERDİNİZ?
PARLAR; “Parti içindeki, eksiklik veya herhangi bir sorundan ötürü aday oldum diyemem. CHP olarak sorunları parti içinde konuşup, çözeriz. Bir yerel seçim atlattık. Partimiz hem yerel de hem de ülke genelinde iyi sonuçlar aldı. Ben arkadaşlarımız eksikleri var diye aday olmadım. Bu bir bayrak yarışıdır, görev değişimidir. Adaylığımı açıklayacağım gün ilçe teşkilatlarına, il başkanına, milletvekillerine bilgi verdik. Herkesi davet ettik.

 
LÜTFÜ SAVAŞ İLE NASIL ÇALIŞACAKSINIZ?

 
PARLAR; “Lütfü bey başarılı bir belediye başkanı. Oylarını arttırarak görevine devam eden, partimizin bir değeridir. Parti ile Büyükşehirin çalışma durumları farklıdır. Biz partiye gelen talepleri, vatandaşın taleplerini iletmekle yükümlüyüz. Belediyenin iyi yaptığı şeyleri halka anlatmak, eksik gördüğü şeyleri ise destek amaçlı fikir beyan etmekle yükümlüyüz. Örgüt olarak apayrı çalışmalarımız var. Lütfü Bey ile sırt sırta vereceğimiz dönem seçim dönemidir. Bizim önceliğimiz partimizi yapılacak genel seçimde iktidara getirmek için köy köy dolaşıp, CHP iktidarının nasıl olacağını anlatmaktır.”

 
SİZCE HATAY’IN EN BÜYÜK SORUNU NEDİR?

 
PARLAR; “Hatay’ın en büyük sorunu sınır güvenliği durumu ve Suriyeli göçmenlerin Hatay’da yarattığı istihdam sıkıntılarıdır. Ben göçmenlere karşı bir insan değilim. Olaylara insani boyutta bakarım. Ancak gönül ister ki Suriye’de bir an önce barış sağlansın. Diğer bir sorun ise ekonomik sorunlar. Sınır ticareti bizi çok rahatlatıyordu ama Ortadoğu’daki gelişmeler bunu tamamen durdurdu. Nakliye durma noktasına geldi. Çoğu TIR garajlarda boş olarak duruyor. Nakliyecilerimiz, çiftçimiz, sanayicimiz şuan bundan etkilenmiş durumda. İşsizlik Hatay’da hiçbir zaman konu olarak düşünülmezken, şuan en önemli konuların başında geliyor.

 
CHP’NİN OBİT PROJESİ BAŞARILI OLACAK MI?

 
PARLAR; “Başarılı olacak tabiî ki. Siz komşularınızla iyi ilişkiler kurarsanız, komşularınızla sorun yaşamazsanız, rejimleri dışlamazsanız OBİT başarılı olur. Emperyal ülkelerin arasında pinpon topu gibi gidip geleceğinize birbirinizi desteklersek başarılı olabileceğine inanıyorum. Komşularımıza iyi niyetli olduğumuzu göstermemiz gerekiyor. Emperyal güçler buraları her zaman karıştırmaya geliyor. Türkiye Dış Politikasında başka ülkelerin içişleriyle uğraşmak moda oldu. Mısır’la, Libya’yla, Suriye’yle aramızı bozduk. Bu ülkelerin içişlerine karışmaya başladık. CHP iktidara gelince bunlara yeniden el atılacak. Barışı kuracağız.

 

 
DELEGELERE NE SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?

 
PARLAR; “Delegelerimizin hepsi beni çok iyi tanıyor. Onlar benim kişiliğimi biliyorlar. Kavgacı değilim ama mücadeleciyimdir. Parti ve halkın çıkarları için her türlü mücadeleye girerim. Kongre sonrası parti içi çekişmeye, riyakârlıklara müsaade etmeyeceğiz. Biz mücadelemizi AK Parti ile yapacağız ve CHP’yi iktidara getireceğiz. Hepimizi amacı bu ve tüm delegelerimizin de bunu görerek hareket etmesini kendilerinden temenni ediyorum ve kongreye bekliyorum.” (Mustafa DİLEK)