CHP, halk sağlığını tehdit eden polipropilen tesisi iptal için Danıştay’a başvurdu!

CHP, halk sağlığını tehdit eden polipropilen tesisi iptal için Danıştay’a başvurdu!
16 Mayıs 2020 10:07

Demokratik kitle örgütleri, çevreciler ve vatandaşların yoğun tepki göstererek karşı çıktığı Polipropilen tesisinin yapılmasının yasalaşması sonrası CHP Milletvekilleri harekete geçti.

 

 

Akdeniz İlçesi Karaduvar Mahallesi’nde yapılması planlanan alanın, Cumhurbaşkanlığı kararı ile Özel Endüstri Bölgesi ilan edilmesi sonrası CHP Mersin Milletvekilleri harekete geçti. Kararın durdurulması ve iptali için Danıştay’a başvuran CHP Mersin Milletvekilleri Alpay Antmen, Cengiz Gökçel ve Ali Mahir Başarır, başvuru dilekçelerinde yapılması planlanan polipropilen tesisinin bölgede yaşayan vatandaşların sağlığını ciddi derecede olumsuz şekilde etkileyeceğini belirterek “Söz konusu sahanın doğusunda yer alan Karaduvar, Karacailyas ve Kazanlı yaşam alanları ile kuzeyinde yer alan Özgürlük, Çay, Çilek ve Cumhuriyet Mahalleleri tesisten olumsuz etkileneceğinden burada yaşayan halkı yerinden etme riski taşımaktadır” denildi.

 

Tesisin üreteceği kirli havanın bölgede etkili olan rüzgarlarla kent merkezinde yaşayan halkı da tehdit edeceğini belirten CHP Milletvekilleri polipropilen tesisinin tarımı ve balıkçılığı bitireceğini vurguladı.

 

Polipropilen tesisinin yapımı halinde Mersin turizmine de büyük darbe vurulacağı belirtilen başvuru dilekçesinde Mersin Limanının da olumsuz olarak etkileneceği ifade edilerek “Mersin Limanı ve Mersin Serbest Bölgenin yük taşımacılığından kaynaklı Mersin kenti doğu girişi trafik sorununu daha da artıracak, çözümsüz hale getirecektir. Sonuç olarak yer seçimi bilimsel ve teknik gerekçelerle örtüşmeyen polipropilen tesisi, bünyesinde barındıracağı ağır sanayi altyapısı itibariyle Mersin kentinde telafisi mümkün olmayan ekolojik ve ekonomik tahribatlara yol açacaktır” denildi.