CHP grubunda koltuk karmaşası çözüldü!

CHP grubunda koltuk karmaşası çözüldü!
28 Kasım 2018 09:16

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun salı günleri haftalık konuşmasını yaptığı grup toplantılarına; milletvekilleri ve parti görevlilerinin yanında çok sayıda vatandaşın da katılması nedeniyle, “yer” sıkıntısı yaşanıyordu.

 

 

Şevket Yaman / Milliyet

 

Bazı milletvekilleri bu nedenle grup toplantılarının başlamasından saatler önce danışmanlarını görevlendirerek kendileri için, “yer tutulmasını” istiyordu. Milletvekilleri arasında, kimin nerede oturacağı konusunda da zaman zaman tartışmalar yaşanıyordu.

 

Kura çekildi

 

CHP’nin TBMM yönetimi, bu durumu düzeltmek için dün farklı bir uygulamayı hayata geçirdi. CHP’nin 142 milletvekilinin grup toplantısı salonunda nerede oturacağını belirlemek için kura çekildi. Kura çekiminin ardından ortaya çıkan tablo şema haline getirilerek tüm milletvekillerine gönderildi. Grup toplantısı salonundaki masalara da kura sonucuna göre isimler yazıldı.

 

CHP TBMM Grup Başkanlığı’ndan, “grup oturma planı” başlığıyla milletvekillerine gönderilen yazıda, şöyle denildi: “Grup Genel Kurulu toplantılarının halkın ve partililerimizin de katıldığı basına açık bölümünde, oturma düzeninin sağlanmasında zorluklar yaşanmakta, bu durum milletvekillerimizin zaman zaman yakınmalarına neden olmaktadır. Bu nedenle oturma düzeni tekrar ele alınmış ve milletvekillerimizin hangi koltuklarda oturacakları kura çekimi ile belirlenmiştir. Yeni oturma düzeninde milletvekillerimizin oturduğu bölüm şeritle ayrılacak ve bu bölüme ziyaretçi alınmayacaktır. Ayrıca bu bölüme taşınabilir koltuklar da konulmayacaktır. Düzenin sağlanması konusunda yardımlarınızı beklediğimizi bildiririz.”