CHP’nin adayı Muharrem İnce! Dakika dakika tüm gelişmeler!

CHP’nin adayı Muharrem İnce! Dakika dakika tüm gelişmeler!
4 Mayıs 2018 10:44

Cumhuriyet Halk Partisi’nde Muharrem İnce resmen aday. Partide “Oy birliği ve grup kararı” ile Muharrem İnce Cumhurbaşkanlığına aday gösterildi. Kararın belli olmasından sonra ilk açıklamasını yapan İnce, basın mensuplarına “Dün zamanı gelince açıklayacağım demiştim, ‘gelİNCE’ diyerek esprili bir şekilde yanıt verdi. Muharrem İnce, 4 Mayıs 1964’te tam da bugün doğmuştu. İnce doğum gününde CHP’den Cumhurbaşkanlığına aday gösterildi.

 

 

10:40 İnce Alkışlar eşliğinde kürsüye gelen Muharrem İnce salondaki coşkulu kalabalığa hitap etti.

10.38 – Kılıçdaroğlu Muharrem İnce’yi resmen açıkladı ve kürsüye davet etti.

10.23  – Kılıçdaroğlu konuşmasına başladı. Kılıçdaroğlu’nun kürsüye gelişi sırasında İzmir Marşı çalındı. CHP Lideri Kılıçdaroğlu konuşmasını yaparken salonda ‘Hak, hukuk, adalet’ sloganları atılıyor.

 

10.20 – Adalet Yürüyüşü barkovizyondan gösterilmeye başladı. Adalet Yürüyüşü’nün gösterimi başlarken salondan bir alkış tufanı koptu.

10.21 –  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu da salona geldi.

10.12 – Halk oyunları gösterisi başladı

 

10.08  – Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasına  geçildi

 

10.00 CHP Genel Başkanı “Adalet” şarkısıyla salona girdi. Bütün devetlileri selamladı. Kılıçdaroğlu, sağına Muharrem İnce’yi soluna Hikmet Çetin’i alarak oturdu.

 

09.55  CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı  Muharrem İnce salona geldi.Muharrem İnce salona yanında Engin Altay ile girdi. Salonda Murat Karayalçın ile Hikmet Çetin de yerlerini aldılar.

 

Bütün tribünlere karanfil dağıtıldı. Tribünler muharrem İnce’ye karanfil atacak.

 

09.54 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ahmet Taner Kışlalı Kapalı Spor Salonu’na geldi.

 

09.39 – Kemal Kılıçdaroğlu ve üç grup başkanvekili adayımız ‘Muharrem İnce’ diye önerge verdiler. “Başka aday var mı?” diye soruldu. Başka aday çıkmadı. Yasa gereği gizli oylama yapıldı ve oy birliğiyle Muharrem İnce grup kararı alınarak CHP’den Cumhurbaşkanı adayı gösterildi.

09.30 – CHP’nin adayaının açıklanmasana dakikalar kala salondaki güvenlik önlemleri de dikkatten kaçmadı. Salona girerken iki kez üst araması yapıldı.
09.00 – Barolar Birliği Salonunda bekleyiş devam ediyor. Biraz sonra burada yapılacak açıklamanın ardından Ahmet Taner Kışlalı Kapalı Spor Salonu’na geçilecek.

 

Ayrıntılar gelecek….

 

 

1

 

 

2

3

aa

bb

 

 

 

Fotoğraf: Zeynep Gürcanlı (Sözcü)