CHP Gökçeada Belediye Başkan Aday Adayı Maraşoğlu: “Gökçeada’yı CHP anlayışıyla yöneteceğim”

CHP Gökçeada Belediye Başkan Aday Adayı Maraşoğlu: “Gökçeada’yı CHP anlayışıyla yöneteceğim”
11 Kasım 2013 16:40

CHP Gökçeada Belediye Başkan aday adayı Mehmet Maraşoğlu, Halkın Habercisi’ne yaptığı değerlendirmede adaylık sürecini ve Gökçeada’nın sorunlarını  anlattı.

 

H&H RÖPORTAJ

 

H&H: Sayın Maraşoğlu, Gökçeaada Belediye Başkanlığı’na aday olmaya nasıl karar verdiniz?

Mehmet Marşoğlu: 1973’den beri Gökçeaday’la çok sıkı bağlantım var. Yine 1973 yılından itibaren de CHP’de siyasetin içindeyim. CHP’nin dışında hiçbir siyasi hareketin içinde yer almadım. Gökçeada’nın sıkıntılarını çok yakından biliyorum. Bu zamana kadar seçilen yerel yöneticiler samimi fakat becereksiz bir anlayışla yönettiler adayı.  Günü kurtarma anlayışıyla hareket edildi. “Ben Gökçeada’yı CHP anlayışıyla yönetmek için yola çıktım.”

 

H&H: Sayın Maraşoğlu, aday belirleme süreci nasıl işleyecek Gökçeada’da?

Mehmet Maraşoğlu: Gökçeada’da eğilim yoklaması yapılacak ve bundan çıkacak sonuç Genel Merkez’in onayına sunulacak.

 

0

 

H&H: Peki sayın Maraşoğlu, Gökçeada’nın sıkıntılarından bahseder misiniz?

Mehmet Maraşoğlu: Gökçeada’nın 2 büyük sıkıntısı var. Şehir merkezinin alt yapı sorunu ve sağlıklı içme suyunun olmaması. Gökçeada aslında dünya su eksikliği olmayan 2 adadan biri. Fakat suyu arıtma noktasında çok ciddi sıkıntılar var. Ve ne yazık ki Gökçeada’ya hiç yakışmayan kanalizasyon sıkıntımız var. Bu iki sıkıntının çözülebilmesi için benim çok ciddi projelerim var.

Gökçeada’yı küçük Türkiye düşünmek lazım. Ada halkı birbirine karşı son derece hoşgörülü. 2 farklı din ve farklı mezhepten insan topluluğu burada huzur içinde yaşıyor.

Gökçeada sit alanı ilan edilmiş bir bölge. Eski Rum mimarisine ait evler var. Fakat turizmdeki gelişigüzel yapılaşma yüzünden burada da “kazıp – dökmeye” başladılar.  “AKP iktidarının ehlikeyf işlerinin izlerini Gökçeada’da da görüyoruz ne yazık ki.”

 

3

 

H&H: Sayın Maraşoğlu, Gökçeada halkı AKP iktidarının uygulamalarını nasıl değerlendiriyor?

Mehmet Maraşoğlu: Gökçeada halkının % 60’ı sol ve Kemalist düşünceye sahip. Anakara’da olan biten her şey elbette burada hemen yankı buluyor. AKP iktidarının faşist uygulamalarından herkes rahatsız. Ada’da yaklaşık 300 – 400 üniversite öğrencisi var. Bir tane özel yurt olduğu için öğrenciler evlerde kalıyor. Başbakan’ın “kızlı – erkekli birarada yaşıyorlar” yaklaşımından son derece rahatsız oldu öğrenciler.  Başbakan’ın kendilerini “lekelediğini” düşünüyorlar.

 

H&H: Sayın Maraşoğlu, adaylığınız kesinleştiği ve başkan seçildiğiniz takdirde Gökçeada’da sizinle ne değişecek?

Mehmet Maraşoğlu: Halkının %60’ının sol ve Kemalist bir düşünceye sahip olduğu Gökçeada’nın diklenmeyen ama dik duran bir yeönetime ihtiyacı var. Şeffaf, hesap verilebilir, toplumsal barışın sağlandığı, yüksek yaşam kalitesinin oluşturulduğu, her gün her an demokrasinin olduğu, Türkiye yurttaşlığı ve “aktif adalılık” şeklindeki  yönetim anlayışıyla Gökçeada halkının karşısına çıkacağım.

 

2

 

H&H: Sayın Maraşoğlu, Gökçeada ile ilgili en büyük dileğiniz nedir?

Mehmet Maraşoğlu:  Gökçeada’da “olmamasını” istediğim bir konu var. Son 3 yıldır aynı Kaz Dağları’ndaki gibi Gökçeada’da “siyanürle altın arama” çalışmaları yapılıyor. Adaylığım kesinleştiği ve sonrasında belediye başkanı seçildiğim takdirde ilk işim bu çalışmalara son vermek olacak.