CHP Genel Başkan Yardımcısı Özçelik görevinden istifa etti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özçelik görevinden istifa etti
11 Kasım 2015 22:26

Murat Özçelik, CHP Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Meclisi Üyeliği’nden istifa etti.

 

1 Kasım seçimlerinin ardından CHP’deki çalkantılı süreç devam ediyor. Partililerin olağanüstü kongre istemesinin ardından şimdi de Murat Özçelik, CHP Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Meclisi Üyeliği’nden istifa etti.

 

Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Meclisi üyeliğinden istifa eden Özçelik, 7 Haziran sonrası yaptığı açıklamalarla tepkilerin hedefi olmuştu.

 

“HDP’YE OY VERDİK” AÇIKLAMASI

 

Özçelik, daha önce basına kapalı grup toplansında ayağa kalkarak “Ben ve çevremdekiler de HDP barajı geçsin diye oy verdik” itirafında bulunmuş, bu açıklama CHP’de soğuk duş etkisi yaratmıştı.

 

MURAT ÖZÇELİK KİMDİR

 

CHP Genel Başkan Yardımcı Murat Özçelik, 1954’te Ankara doğdu. TED Ankara Koleji ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi. Dışişleri Bakanlığı’na 1983 yılında girdi. 1990 yılında atandığı Cumhurbaşkanlığı’ndan, 1992 yılında kısa bir süre bulunduğu Özel Kalem Müdürü olarak ayrıldı. 1996 sonunda faaliyete geçmesi sonunda bir buçuk seneyi biraz aşan bir süre Şanghay Başkonsolosu olarak görev aldı.

 

2014’TE KILIÇDAROĞLU’NA DANIŞMAN OLMUŞTU

 

Çeşitli görevlerde bulunduktan sonra 2005’te Enformasyon Dairesi’nde Daire Başkanı oldu. 26 Aralık 2006’da Irak Özel Temsilci Yardımcısı oldu. 2007’de Irak Özel Temsilcisi olarak görev almış ve 2009 yılında Irak Cumhuriyeti Nezdinde Büyükelçilik yapmış, 22 Ekim 2011 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan büyükelçiler kararnamesi ile merkeze atandı.

 

Kasım 2011’de atandığı Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı görevinden 17 Mayıs 2012 tarihi itibariyle alınıp, Dışişleri Bakanlığı müşavirliğine getirildi. Dışişleri Bakanlığı’ndan emekli oldu. Eylül 2014’te Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanı oldu. Ekim 2014’te CHP Parti Meclisi üyesi ve 3 Kasım 2014 tarihi itibariyle de Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan yardımcısı oldu.