CHP, Faruk Bildirici’yi yeniden RTÜK üyeliğine aday göstermeye hazırlanıyor!

CHP, Faruk Bildirici’yi yeniden RTÜK üyeliğine aday göstermeye hazırlanıyor!
17 Kasım 2019 12:13

CHP, RTÜK üyeliği düşürülen Faruk Bildirici’yi yeniden aday göstermeye hazırlanırken, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in de istifasını istiyor.

 

 

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, “Meclis’in atadığı bir kişiyi Meclis alır. O nedenle Faruk Bildirici’nin Meclis tarafından atanmasını istiyoruz” dedi, yanlış yaptığı ortaya çıkan RTÜK Başkanının da istifa etmesi gerektiğini söyledi.

 

 

Meclis tarafından CHP kontenjanından RTÜK üyeliğine seçilen Faruk Bildirici’nin üyeliğinin Üst Kurul’da 6 üye tarafından düşürülmesinin tartışması devam ediyor.

 

RTÜK bütçesinin görüşüldüğü Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda söz alan CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, bu kararı, “Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırma girişimi” olarak nitelendirdi. Eski RTÜK Üyesi, Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç da RTÜK Başkanının ilgili bir kuruluş olan TÜRKSAT Yönetim Kurulu üyeliğinden Bildirici’nin durumu gündeme getirmesinden sonra istifa ettiğini hatırlatarak, “İstifa etti ama bu tartışma Bildirici’nin üyeliğinin gitmesine sebep oldu. Bu yanlış bir uygulama, yol açıldı. Yarın bir gün milletvekillerinin, Meclis’in seçtiği başka bir kurumda da benzer şeyler olabilir. Bu, daha çok sizin tepki göstermeniz gereken bir uygulamadır” dedi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da RTÜK Üyesi Bildirici’nin uyarılarından sonra RTÜK Başkanının TÜRKSAT Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa ettiğini hatırlatarak, “Faruk Bey’i düşürüp Sayın Başkanı orada oturtmak vicdana, ahlaka sığmaz; doğru değil. Meclisin takdiridir” dedi.