CHP Erzurum kongresindeki kavgayı görünce bunu anımsadım!  Yerel seçimde %2.4 oy almışız

CHP Erzurum kongresindeki kavgayı görünce bunu anımsadım! Yerel seçimde %2.4 oy almışız
5 Şubat 2020 11:00

Erzurum’da son yerel seçimde 2.4 oy almış koca parti! Ama Doğu’nun delege sayısı en çok oy aldığımız illerle, aşağı yukarı aynı! Yani İzmir’de daha çok seçmen var AMA İzmir’de oy oranına göre daha çok delege yok!

 

Engin BALIM H&H YORUM

 

Böylelikle de CHP’nin varlık gösteremediği, x ilinde, bir aile ya da aşiret, kuzeni AKP’de vs vekil de olsa, geliyor CHP il başkanı oluveriyor! Sonrası kolay, kızını farazi söylüyorum; AMA örnekleri var, Ataşehir Belediyesi’nde yağlı bir işe sokuyor, oğlunu Konyaaltı’nda, kendisi de atıyorum Beşiktaş, Kadıköy, Marmaris Belediyelerinin asansör ihalelerini vs alıyor!

 

 

Adam kağıt üzerinde CHP’li mi? CHP’li! Seçimlerde, oradaki oy oranımız ne? %1, %2, %3 ??? Farketmez! Kurultay günü, delege ağası bu tipler gelip de, block listeye; 30 delegesi ile, 40 delegesi ile hatasız oylarını atıp da, Hilton’da, Şeriton’da iki gün tam pansiyon ağırlanıp, geri dönüyorlar mı? Dönüyorlar :)

 

 

Bakınız, haklarını yemeyelim, bir de Doğu ve İç Anadolu’da CHP’nin en güçsüz olduğu yerlerde, ATA’dan dededen CHP’li olup da, partinin bayrağını ceplerinden, zar zor, güçlükle dalgalandıran nice isimsiz kahramanlar var. Onların nadir de olsa kurultay delegesi vs olabildiklerini gördüm. Bu sınıf daima idealist davranır, eleştirir, doğru bildiğini sakınmaz!

 

 

Ama bu dürüst tavırları hiçbir zaman cezasız kalmaz; ya disipline verilip ihraç edilmeye maruz kalırlar, ya da yerlerine AKP’den vs devşirme biri bulunup vekil yapılır, il başkanı atanır…

 

 

Bilmem anlatabildim mi?!

 

Engin BALIM Twitter

 

NOT: Alttaki yazıyı okursanız daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz….

 

https://odatv.com/kim-bu-chpnin-kaderini-cizen-delegeler-0302181200.html