CHP Düzce İl Başkanı Karslıoğlu: Tek isteğimiz Düzce’yi köy olmaktan kurtarmak

CHP Düzce İl Başkanı Karslıoğlu: Tek isteğimiz Düzce’yi köy olmaktan kurtarmak
9 Ekim 2013 13:05

CHP Düzce İl Başkanı Basri Karslıoğlu, Halkın Habercisi’ne yaptığı açıklamada CHP’nin Düzce’deki durumu ve Düzce’nin sıkıntıları hakkında bilgi verdi.

 

H&H RÖPORTAJ

 

H&H: Sayın Karslıoğlu, 2009 yerel seçimlerinde CHP Düzce Merkezde kaç oy aldı, 2009’dan bu yana CHP’nin Düzce’deki oylarında artış oldu mu?

Basri Karslıoğlu: 2009 seçimlerinde Düzce Merkezde 4359 oy aldık. 2011 seçimlerinden çıkan sonuç oylarımızı %12 artırdığımız şeklinde.

 

H&H: CHP’nin Düzce Merkezde kaç üyesi var? Kadın ve gençlik kollarının durumu hakkında bilgi verir misiniz?

Basri Karslıoğlu: Düzce Merkezde 1600 üyemiz var. Kadın ve gençlik kollarımız çok faal bir şekilde çalışıyor Düzce’de.

 

3

 

H&H: Sayın Karslıoğlu, CHP’nin Düzce Belediye başkan adayı belli mi?

Basri Karslıoğlu: Şu anda 2-3 tane müracaat var adaylık için fakat netleşmedi.

 

H&H: Sayın Karslıoğlu, adayınızı hangi yöntemle belirleyeceksiniz?

Basri Karslıoğlu: Kamuoyu yoklaması yapacağız. Genel Merkezle de görüşüyoruz sürekli. Bu sürecin sonunda adayımızı belirleyeceğiz.

 

6

 

H&H: Peki Sayın Karasu, Düzce’nin sıkıntılarından bahseder misiniz? Düzceliler en çok neden şikayetçi?

Basri Karslıoğlu: Aslında Düzce’de halkın pek çok sorunu var ama dile getirmiyorlar. 1999 depreminden bu yana okullar hala prefabrik. Düzce’nin bir terminali yok. Tek bir tane bile bulvarımız yok. Trafik çok sıkıntılı. AKP’li belediye sadece asfalt yapıyor. Normal şartlarda AKP’nin Düzce’de bırakın belediye başkanlığını encümen bile çıkarmaması lazım.

Düzce’de gençlerin üniversiteyi kazanma oranı çok düşük. En büyük gelirimiz “fındık”. Ama fındıkta da 3’te 1 gelir kaybettik.

Fakat halkın da hiçbir şekilde talebi yok. Bu konunun da mutlaka özel olarak araştırılması gerektiğini düşünüyorum. Biz CHP Düzce İl örgütü olarak tüm bu sıkıntıları Düzcelilere anlatıyoruz. 11 yıldır AKP iktidarda. Hiçbir konuda iyileşme, düzelme olmadı.

 

H&H: CHP İl Başkanlığı olarak Düzce’deki hedefiniz nedir?

Basri Karslıoğlu: Hedefimiz 2011 seçimlerinde %12 olan oy oranımızı artırmak. Yerel ve genel seçimlerde başarı elde etmek için çalışıyoruz. “Tek isteğimiz Düzce’yi köy olmaktan kurtarmak”

 

8

 

H&H: Düzce’de siyaset yapmanın avantajı / dezavantajı nedir?

Basri Karslıoğlu: Burada herkesin birbirini tanıyor olmasından kaynaklanan sıkıntılar var. Her 10 kişiden biri AKP’ye oy verdiği için, gittiğimiz yerlerde sıkıntı olabiliyor. Çünkü taraftarınız fazlaysa daha iyi konuşup derdinizi daha iyi anlatabiliyorsunuz.