CHP Diyarbakır’dan Kılıçdaroğlu’na çağrı!

CHP Diyarbakır’dan Kılıçdaroğlu’na çağrı!
5 Temmuz 2018 13:27

Diyarbakır’da CHP’nin kurultay delegeleri ortak açıklamayla kurultay çağrısı yaptı.

 

 

CHP Diyarbakır’da kurultay delegeleri 24 Haziran’daki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin, genel başkan koltuğuna talip olmasıyla başlayan olağanüstü kurultay tartışmasında tarafını seçti.

 

 

CHP DİYARBAKIR: KURULTAY ÇAĞRISI TALEP EDİYORUZ

 

 

Kurultay delegeleri adına yapılan ortak açıklamada, “Partimizin yapısal değişimlerini tamamlamak yeniden topluman bütün kesimlerinin kapsayacak, şekilde değişime gitmesinin bir an önce Olağanüstü Kurultayı toplamakla mümkün olacağına inanıyor. Sayın Genel Başkanın Olağanüstü Kurultay çağrısı yapmasını talep ediyoruz” denilerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na kurultayı toplama çağrısı yapıldı.

 

 

Diyarbakır’da kurultay çağrısı yapan CHP’nin kurultay delegeleri arasında Elif Özcan Kılıçkap, Şeyhmus Dağhan, Tarık Fidancı, Erdem Ünal, Remzi Sürek, Mehmet Şerif Doğru, Veli Şimşek, Vahit Yiğit, İlknur Savcı, Hasan Kılıç ve Fahri Erkan yer aldı.

 

CHP Diyarbakır’da kurultay isteyen delegeler adına şu açıklama yapıldı:

 

“Cumhuriyet Halk Partili değerli yol arkadaşlarım;

 

Bilindiği üzere 24 Haziran seçimleri sonrası parti tabanı ve partimizi umut olarak görmek isteyen geniş halk kitlelerinde değişime dair beklenti ve talepler dillendirilmeye başlamıştır. Biz de Diyarbakır İl, İlçe ve kuraltay delegelerinin çoğunluğu olarak Cumhuriyet Halk Partisi yönetim kadrolarında köklü ve yapısal bir değişimin olması gerektiğine inanıyoruz.

Bu amaçla partimizin önümüzdeki yerel seçimlerden başlamak üzere yeni program ve kadrolarla iktidar yürüyüşüne başlaması zorunluluğu karşımızda durmaktadır.

Partimizin yapısal değişimlerini tamamlamak yeniden topluman bütün kesimlerinin kapsayacak, şekilde değişime gitmesinin bir an önce Olağanüstü Kurultayı toplamakla mümkün olacağına inanıyor.

Sayın Genel Başkanın Olağanüstü Kurultay çağrısı yapmasını talep ediyoruz.”