CHP Denizli’de ‘sosyal medya’ ihraçları!

CHP Denizli’de ‘sosyal medya’ ihraçları!
15 Ağustos 2020 11:30

CHP Denizli İl Örgütü’nde ipler geriliyor. CHP’nin mevcut yöneticilerini sosyal medya alanlarında eleştirdikleri gerekçesi ile eski Merkezefendi ve Beyağaç İlçe başkanlarının da aralarında bulunduğu 5 isim hakkında geçici ihraç kararı verildi. İhraç edilen CHP’liler kararı Yüksek Disiplin Kurulu’na taşıyacak.

 

 

Gazete Duvar’dan Ayhan Çimendağ’ın haberine göre CHP Denizli Örgütünde temmuz ayı içerisinde, eski Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker ve eski Belediye Meclis Üyesi ve MERTAŞ Yönetim Kurulu üyesi Orhan Karaca İl Disiplin Kurulu’na sevk edildi. İki ismin de kesin ihracını isteyen Merkezefendi’nin mevcut ilçe yönetimi tarafından hazırlanan dosyada gerekçe olarak Orhan Karaca ve Tolga Varlıker’in CHP’yi ve yöneticilerini küçük düşürücü sözler sarfetmeleri ve sosyal medya paylaşımları gösterildi.
Merkezefendi’de yapılan disiplin sevklerinin yankısı sürerken, Beyağaç ilçesinden de disiplin haberleri geldi.

Önceki dönem Beyağaç İlçe Başkanı ve Yeniçeşme Mahalle Muhtarı Salih Gündoğdu ile eski ilçe yöneticileri Mehmet Emek, Ünal Gündem de sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek disipline sevk edildi. Disiplin kurulu tarafından bu kişilere gönderilen yazıda sosyal medya hesaplarında CHP yöneticilerini küçük düşürücü paylaşımlarda bulunulduğu iddia edildi. Ancak bu paylaşımlardan örnek verilmedi.

 

 

İL DİSİPLİN KURULU KARARINI VERDİ

 

 

CHP İl Disiplin Kurulu’nda ifade veren eski parti yöneticileri suçlamaları kabul etmedi. Yılmaz Doğan başkanlığında toplanan İl Disiplin Kurulu ise 5 isim hakkında karar verdi.
Parti içerisinde yanlış gördükleri kararları, partililerin bulunduğu WhatsApp gruplarında eleştirmeleri ve sosyal medyada yaptıkları paylaşımlar gerekçe gösterilerek verilen karara göre Tolga Varlıker 2 yıl, Orhan Karaca 1 yıl, Salih Gündoğdu 2 yıl, Mehmet Emek 2 yıl, Ünal Gündem 2 yıl geçici olarak partiden ihraç edildi.
Geçici olarak partiden ihraç edilen isimler İl Disiplin Kurulu’nun verdiği kararı Yüksek Disiplin Kurulu’na taşıyacaklarını söyledi. CHPli 5 isim bu kararın partiye olan bağlılıklarını değiştirmeyeceğini, Yüksek Disiplin Kurulu’ndan gelecek karar ne olursa olsun halkın iktidarı için çalışmaya devam edeceklerini dile getirdiler.

 

 

‘YÜKSEK DİSİPLİN KURULUNUN YANLIŞTAN DÖNECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ’

 

 

CHP’nin 25 yıl aradan sonra ilk kez Denizli kent merkezinde yerel seçim zaferi kazandığı 31 Mart sürecinde Merkezefendi İlçe Başkanı olarak görev yapan Tolga Varlıker “Verilen kararı saygı ile karşılıyorum. Her ne kadar WhatsApp ve Facebook gibi sosyal medya organlarında yaptığımız paylaşımlar nedeni ile ihraç edilmem istense ve 2 yıl süreli geçici ihraç kararı verilmiş olsa da ben partimin en yeni üyesinden Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na kadar hiçbir üyemiz için rencide edici, küçük düşürücü, hakaret içerikli, saygısızlık içeren beyanlarda bulunmadım.
Benim tek hedefim 2024’de Denizli Büyükşehir Belediyesi’ni partimizin kazanmasıdır. Bu hedef doğrultusunda sıfatların en değerlisi olan CHP parti üyesi sıfatı ile çalıştım ve çalışmaya devam edeceğim. Verilen kararın tebliği yapıldıktan hemen sonra parti içi hukuku işleterek, Yüksek Disiplin Kuruluna gerekli itirazları yapacağız. Nihai kararı partimizin yetkili mercilerinin vereceği bir sürece girdik” dedi.

Eski Beyağaç İlçe Başkanı ve Yeniçeşme Mahalle muhtarı olan Salih Gündoğdu ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “İl Disiplin Kurulu kararını verdi. Ben, Mehmet Emek, Ünal Gündem 2 yıl süre ile partiden ihraç edildik. Tez zamanda bütün belediyeleri alırlar artık. 7 milletvekili çıkarılır. Ne de olsa bizler ihraç edilince partinin önünü açılmış oldu. Alınan bu karar keyfidir. Ankara doğru kararı verecektir” diye tepki gösterdi.

 

 

“KARAR BİLGİ VE BELGELER IŞIĞINDA ALINDI”

 

 

İl Disiplin Kurulunda görevli, ismini vermek istemeyen bir yetkili ise “Süreç bizim dışımızdadır, gelen belgeleri tüzük çerçevesinde inceledik. İsmi geçen arkadaşlar ile ilgili oy birliği ile bir karar verdik. Gerekçeli kararları önümüzdeki günlerde ilgililer ile paylaşacağız. Kararı Yüksek Disiplin Kurulu’na taşıma hakları vardır” dedi.