CHP’ den ‘Polis, esnafı fişliyor’ iddiası

CHP’ den ‘Polis, esnafı fişliyor’ iddiası
25 Eylül 2013 16:23

CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın halka sesleneceği Çınar Meydanı ve çevresindeki esnafın polis tarafından fişlendiğini iddia etti.

 

 

Çavuşoğlu, Başbakan Erdoğan’ın katılımıyla Çınar Meydanı’nda yapılacak toplu açılış töreni öncesi bölge esnafının GBT (Genel Bilgi Tarama) sorgusundan geçirildiğini belirterek, “Bu açıkça fişlemedir” dedi.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumartesi günü saat 16.30’da Delikliçınar Meydanı’nda halka seslenip, toplu açılış yapacak. Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanlığı ekipleri, Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle güvenlik önlemleri almaya başladı. CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ise, üniformalı polislerin Çınar Meydanı’ndaki esnafı dolaşıp GBT sorgulamasından geçirdiğini savundu. Partisinde basın toplantısı düzenleyen Çavuşoğlu şöyle dedi.“Başbakan’ın mitingi öncesi Çınar esnafı fişleniyor. Esnafın ‘Neden bize GBT sorgusu yapıyorsunuz’ sorusuna ‘Başbakan Erdoğan geliyor. Bu resmi bir prosedür’ gibi yanıtlar verildiğini öğrendik. Bu yasal değil. Güvenlik gerekçesiyle halkı ve esnafı fişleyemezsiniz. Gittiği her yerde halkın tepkisiyle karşılaşan, binlerce koruma ile gezen Başbakan, Çınar esnafından korkmaktadır. Acaba kimlik bilgisi toplanan esnaf araştırıldığında AKP’li olmadığı ortaya çıkacak olursa, işyerinin önü polis kuşatmasına mı alınacaktır.”

 

‘YASAĞI AKP DELİYOR’

 

Çınar Maydanı’nın dar bir alan olduğunu kaydeden CHP’li Çavuşoğlu, Başbakan Erdoğan’ın kent merkezindeki seçmenine hitap için özellikle Çınar Meydanı’nın seçildiğini öne sürdü. Meydanın küçük kitleler tarafından rahatlıkla doldurabilecek bir alan olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, “Oy kaybeden ve küçülen, yalanlarıyla halkı bıktıran AKP, Çınar Meydanı’nın fiziki yapısından medet umarak görsel bir şov peşindedir. Bu dar alanda yüksek katılım yalanının arkasına sığınacaklardır. Çınar Meydanı’nda miting yapmak yıllar önce yasaklandı. AKP, şimdi kendisi bu yasağı deliyor” ifadelerini kullandı.