CHP delegesi ayak oyunlarına gelmez!

CHP delegesi ayak oyunlarına gelmez!
27 Şubat 2020 07:35

CHP’de il kongrelerinin büyük çoğunluğu tamamlandı.

 

 

H&H ÖZEL HABER

 

 

28-29 Mart tarihlerinde yapılacak olağan büyük kongrede Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı aday olmak isteyen PM üyesi İlhan Cihaner, PM üyesi ve İzmir milletvekili Selin Sayek Böke, eski Kültür ve Devlet Bakanı Fikri Sağlar, CHP Genel Merkezi’ne muhalif delegelerden imza alabilmek için nabız yokluyorlar.

 

Genel Merkez’e muhalif delegelerin oluşturduğu İRADE GRUBU yöneticisi ve Ankara Kurultay delegesi Hakkı Aydos konuyla ilgili sorularımıza yanıt verdi

 

 

Aydos H& H’ye yaptığı açıklamada “Genel başkanlık için aday toplantısı adı altında veya İsimleri geçen genel başkan aday adayları ile İrade grubu olarak hiçbir bağlantımız yoktur.” dedi.

 

 

Aydos, İRADE GRUBU‘nda parti içi demokrasiyi özümseyen, tabana dayalı PM’nin oluşması için mücadele eden 300’ü aşkın kurultay delegesinden oluşan grubun bilgisi olmadan, grupta ortak görüş oluşmadan İRADE GRUBU olarak hiçbir karar almayacakların belirtti. Tüm amaçlarının CHP’nin kuruluş felsefesine dönmesini sağlamak için çalışmak, var güçleriyle CHP’yi iktidar yapmak için mücadele etmek olduğunu belirterek; CHP’de aday olmak isteyen kişilerin kendilerini arka bahçe olarak göremeyeceklerini, İRADE GRUBU’nda bulunan delegelerin mücadelesinin Atatürk ilke ve devrimleri ışığında çalışmak olduğunu söyledi.

 

Hakkı Aydos “İRADE GRUBUNUN kamuoyunda isimleri CHP Genel Başkanlığı için dolaşan İlhan Cihaner, Selin Sayek Böke ve Fikri Sağlar ile hiçbir bağı olmadığı gibi bu isimlere herhangi bir desteğimiz de yoktur.” açıklamasını yaptı.