CHP Datça Aday Adayı Halvaşi: “Datça, marka şehir olacak”

CHP Datça Aday Adayı Halvaşi: “Datça, marka şehir olacak”
5 Kasım 2013 15:40

CHP, Datça Belediye Başkan Aday adayı Nazmiye Halvaşi Halkin Habercisi’ne konuk oldu. Datça ile ilgili projelerini ve sorunlara yönelik çözüm önerilerini anlatan Halvaşi, “Datça marka şehir haline gelecek” dedi.

 

H&H RÖPORTAJ

 

Halvaşi, Datça’ya ilişkin projelerini şöyle anlattı:

 

DATÇA’NIN GELİRİ DATÇA’DA KALMALI

 

Datça, Bodrum’dan ve Çeşme’den farklı. Datça’da o bölgeler gibi sanayileşmiş bir turizm anlayışı yok ve böyle kalması gerekiyor. Bölgemizde 5 yıldızlı oteller yerine, butik oteller var ve biz böyle kalmasını istiyoruz, çünkü Datça’nın turizm geliri Datça’lı ya akmalı. Büyük otellerdeki her şey dahil sisteminin turizm yörelerine fayda getirmiyor.”

 

halvasi (2)

 

DATÇA İÇİN ‘3 T’

 

Halvaşi, Datça’yı yönetmek için, 3 T yani; Turizm – Tarım ve Ticaretle ilgili sorunların çözüme kavuşması halinde Datça’da hedefledikleri sürdürülebilir yönetim anlayışını yaşatabileceklerini ifade etti.

 

GÜZ DOMATESİNİ MARKALAŞTIRACAĞIZ

 

Datçalılar çiftçilikle geçindikleri halde arazilerini verimli kullanamadıkları için tarlalarını satarak sorunlarını çözme yoluna başvuruyorlar.  Çifçilerimize arazilerini verimli kullanmayı öğreterek, araziden elde ettikleri ürünleri doğru pazarlama kanalları yaratarak satmalarını sağlayacağız. Datça’da dünya markası olmaya aday ve başka hiç bir yerde bulunmayan Güz Domatesini markalaştıracağız.

 

halvasi (1)

 

HALK MECLİSLERİ KURACAĞIZ

 

Datça’da görsel anlamda var olan mimari bir kirliliği var, bu sebeple tarihi dokuya uygun, dış cephe giydirmesi gibi projelerle ve tarihi zenginliklere, turkuvaz yeşili denizimize sahip çıkacağız, bu kapsamda halk meclisleri kuracak ve halkın önerilerine kulak vereceğiz.”

 

ENGELSİZ DATÇA HEDEFİ

 

“Datça’nın, Türkiye’nin en engelsiz kenti olması için çalışmalara şimdiden başladım. Belirli aralıklarla tüm kenti tekerlekli sandalye ile gezeceğim, böylece eksiklikleri kendi gözümle göreceğim.”

 

SANATI DATÇA’YA TAŞIYACAĞIM

 

Datça’yı yaşayan bir sanat merkezi haline getirmeyi planlıyorum; bu kapsamda Datça’nın karayolu girişini begonvillerle bezeyecek, liman ardında kalan konutların duvarlarını dünyaca ünlü ressamların tuval olarak kullanmalarına izin verecek, böylece Datça’nın, dünyaca ünlü bir çekim merkezi olmasını sağlayacağım, ulusal ve uluslararası organizasyonlar ile sanatı Datça’ya taşıyacağım”

 

halvasi (3)

 

GÜNEŞ PANELLİ OTOPARK

 

“Ulaşım konusunda ise, çarpıcı bir projem var. Kent girişine yapılacak ve güneş panelleriyle örtünecek otopark, kentin enerji ihtiyacını da karşılayacak böylece, yıllık 1 milyon lira gibi bir kar elde edecek ve bu karı Datça’nın diğer projelerinde kullanmak üzere harcayacağız.”

 

CAN YÜCEL İÇİN DATÇA’YA GELECEKLER

 

Son olarak “Benden önce ki belediyelere yaptıkları tüm çalışmalar için teşekkür ediyorum ama ben başka biriyim” diyerek, seçimlerde ki iddiasını ortaya koyan Halvaşi, Can Yücel’in Eşi Güler Hanım ile birlikte bir proje üzerinde olduklarını, bu projeyle birlikte sadece turizm için değil, insanlar “Can Yücel için de Datça’ya gelecekler” dedi.