CHP, Cumhurbaşkanlığını Haluk Pekşen ile kazanır!

CHP, Cumhurbaşkanlığını Haluk Pekşen ile kazanır!
20 Nisan 2018 08:15

İktidarın küçük ortağı MHP’ni çıkışıyla hız kazanan ve dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılan kısa toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan 24 Haziran 2018 günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili hızlandırılmış seçimlerinde CHP’nin nasıl bir yol izleyeceği merak konusu.

 

H&H ÖZEL HABER

 

CHP kulislerinde Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun aday olması cılız sesle de olsa dillendiriliyor.

 

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in de adı geçiyor. Ancak 80 yaşında olması nedeniyle CHP tabanında pek de olumlu karşılanmıyor.

 

Sağdan da oy alır düşüncesiyle İstanbul milletvekili İlhan Kesici’yi de dile getirenler yok değil.

 

CHP’nin bir an önce hızlı karar alarak başarılı bir sonuca gitmesi için adayını belirlemesi ve kamuoyuna açıklaması gerekmektedir.

 

CHP Trabzon milletvekili ve PM üyesi Haluk Pekşen

 

Bu ismi yakından takip etmek gerektiğini düşünüyoruz.

 

CHP Trabzon milletvekili avukat Haluk Pekşen Balyoz davaları ile ün kazandı ve bu konuda “Balyoz Savunma” ve “Bir Ülke Geleceğini Arıyor” isimli iki kitabı yayınlandı.

 

Avukat Haluk Pekşen, 2015 seçimlerinde Trabzon’da yapılan önseçimde liste başı olarak milletvekili adayı oldu ve milletvekili seçildi.

 

Gençlik yıllarından itibaren CHP içerisinde çalışmalarını sürdürdü. Milletvekili seçildikten sonra da AKP iktidarının hukuksuz uygulamalarına Meclis’teki çıkışlarıyla tanınıyor.

 

CHP’nin sadece Trabzon örgütüyle değil Güneydoğu illeri başta olmak üzere CHP’nin milletvekili çıkaramadığı tüm illerde Haluk Pekşen adeta o ilin milletvekili gibi tüm sorunlarıyla ilgilenmesiyle biliniyor.

 

CHP Trabzon milletvekili Haluk Pekşen 24 Haziran 2018’de yapılacak hızlandırılmış Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP’nin adayı olarak ilan edilmelidir.

 

CHP’nin Trabzon milletvekili Haluk Pekşen ile zafere koşacağı, CHP tabanının yanı sıra tüm Karadeniz rüzgarını da arkasına alarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı ciddi rakip olacağı  Pekşen’in televizyon programları performasının yanısıra hukukçu kimliği yurttaşlarla kurduğu iletişim göz önüne alındığında başarılı olmaması için bir sebep görünmüyor.

 

Haluk Pekşen’e cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Saadet Partililerin İYİ Partililerin yanı sıra Erdoğan’a karşı oluşacak tüm kamuoyunun sahip çıkarak yüzde 50+1′,n üstünde oy alacağını şimdiden kestirmemek mümkün değil.

 

CHP Trabzon milletvekili Haluk Pekşen’in de bu konuda kendi adına kararını verip aday olabileceğini CHP yönetimine zaman geçirmeden iletmesi ve CHP yetkili organlarının başta CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun bu konuda samimi davranarak kamuoyunun da nabzını tutup Haluk Pekşen’i CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olarak ilan etmesi 24 Haziran’da yapılacak hızlandırılmış cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP’nin ipi göğüslemesine yetecektir.