CHP ‘çoklu baro’ düzenlemesi için sandık çağrısı yaptı!

CHP ‘çoklu baro’ düzenlemesi için sandık çağrısı yaptı!
8 Temmuz 2020 10:39

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, çoklu baro sistemi için hükümete sandık önerisinde bulunarak, “Böyle bir düzenlemeye ülkemizin ihtiyacı olmadığı açıktır. Eğer ihtiyaç olduğunu düşünüyorsanız kuralım sandıkları, avukatlar gelip oy kullansınlar çıkan sonuçlara göre hareket edelim.” dedi.

 

 

Adalet Komsiyonu’ndan konuşan Arslan, konuşmasında Aristo’nun “Adalet önce devletten gelmelidir, çünkü hukuk devletin toplumsal düzenidir.” sözüne de yer verdi. CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, “Kamer Genç zamanında sizleri çok uyardı. 4 gündür bizler de burada sizleri bir yanlıştan dönmeniz için uyarıyoruz” sözleriyle bitirdiği konuşmasında şu görüşlere yer verdi:

“Yasalar toplumsal ihtiyaçlardan kaynaklanır. Sizler ise günlük ihtiyaçlarınıza göre yasa teklifleri hazırlıyor ve yasalaştırmaya çalışıyorsunuz. Başta Barolar olmak üzere sivil toplum örgütleri, Siyasi Partilerin görüşlerini almak yerine müellifi belli olmayan yasaları sarayda hazırlayıp sayısal çoğunluğunuza güvenerek bir oldubittiye getirme gayreti içerisindesiniz.”

 

‘SİSTEMLE İLGİLİ ŞİKAYET NEDİR?’

 

 

Neden böyle bir ihtiyaca gerek olduğunu soran Arslan, ‘’Peki, 150 yıllık bir kurumsal geçmişi olan barolarla ilgili bu değişikliğe neden ihtiyaç duyulmuştur? Sistemle ilgili şikâyet nedir? Eğer bir şikâyet varsa bunun düzeltilmesi için konunun muhatapları ile yeterince görüşülmüş müdür? Görüşleri dikkate alınmış mıdır? Bırakın görüşlerinin alınmasını ne yazık ki meclise bile alınmıyorlar. Meclisin etrafını bariyerlerle çevirerek halkın meclisine halkın girmesini engelliyorsunuz. Siz sadece 80 baro başkanını değil temsil ettikleri yaklaşık 150 bin avukatı da meclise almamış oluyorsunuz. Bu görüntüler ülkemize yakışmayan görüntülerdir.Böyle bir düzenlemeye ülkemizin ihtiyacı olmadığı çok açıktır. Eğer ihtiyaç olduğunu düşünüyorsanız kuralım sandıkları, avukatlar gelip oy kullansınlar çıkan sonuçlara göre hareket edelim. Bu şekilde doğrudan demokrasiyi işletme yoluyla değişikliğe ihtiyaç var mı yok mu öğrenmiş oluruz.’’ dedi.