CHP Çankaya Kongresi’nde elde kalan mavi listelerin sırrı

CHP Çankaya Kongresi’nde elde kalan mavi listelerin sırrı
12 Aralık 2017 14:36

Geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleşen CHP Çankaya İlçe Kongresi sırasında az bir farkla çarşaf liste yerine blok liste ile seçime gidilmiş Divan Başkanlığı’na da CHP eski Ankara Milletvekili Hakkı Süha Okay seçilmişti.

 

 

 

H&H olarak kongreye katılan partililerden aldığımız gözlemlere göre Okay adil ve başarılı bir divan başkanlığı sergilemiş. Hatta kabinlere cep telefonu ile girerek, genel merkez lehine oy kullandıklarının fotoğraflarının çekilmesinin de önüne geçmişti.

 

 

 

Ancak H&H’nin edindiği bilgilere göre; blok listenin az bir farkla geçmesi üzerine panikleyen Belediye Başkanı Taşdelen, belediyede çalışan personel ve Çankaya’da esnaf olan bir çok delegeden, oy kullanmaya gittikten sonra Ozan Özgür Doğan’ın blok listesinin yer aldığı beyaz renkteki listeleri, oy sandığına atmadıklarını kanıtlamak için geri getirmelerini istediği ve bu yönde baskı yaptığı kaydedildi.

 

 

Devrim Özüdoğru’ya ait mavi listeleri muhalifler protesto amaçlı ellerinde sallarken, kimsede beyaz liste kalmamış olması da, genel merkezin baskısının bir nevi ispatı olmuş oldu…

 

 

H&H’nin soru yönelttiği eski bir Çankaya İlçe Yöneticisi ise; şu yorumda bulundu:

 

 

”Alınan oy özellikle Blok liste- Çarşaf liste oylaması sırasında, tüm baskılara rağmen %45’tir… İl Delegelerinin belirlenmesindeki adaletsiz tavır ve önümüzdeki günlerde, iş güç vs vaatlerinin de tutulmayacağı göz önünde bulundurulduğunda, delege tepkisi %60-65’lere çıkacaktır. Görünen köy kılavuz istemez. Bu bir tahmin değil, realitenin tespitidir. Taşdelenler pirus zaferi almışlardır. Adnan Keskin ile girecekleri İl Seçimi’nde de hezimete uğramaları kaçınılmazdır…”

f1 f2