CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli’nin köyüne yıkım kararı!

CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli’nin köyüne yıkım kararı!
13 Ekim 2017 08:56

CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli’nin Polatlı’daki kaçak köyü için adalet yerini buluyor.

 

 

 

Aykut Gören’in haberine göre, Ankara Valiliği tarım arazisini talan eden Dereli’nin köyü için yıkım kararı verdi. Polatlı Belediyesi yıkımı gerçekleştirecek CHP Çankaya İlçe Başkanı ve Çankaya Belediye Meclis Üyesi Selçuk Dereli, ilk olarak Polatlı’ya bağlı Macun Mahallesi’nde Köyümüz Sitesi’ni kurdu. Doğacı Gayrimenkul şirketinin ortaklarından olan Dereli, burada 94 adet ev inşa etti.

 

 

 

80 dönüm arazi üzerine kurulu olan sitenin kaçak olarak yapıldığı ve tarım alanını da izinsiz olarak imara açtığı ortaya çıktı. Sitedeki bir sokağa da soyadını veren Selçuk Dereli’nin buradaki evlerin satışından büyük bir gelir elde ettiği belirtildi. SABAH Ankara’nın gündeme getirdiği olayın ardından harekete geçen Ankara Büyükşehir Belediyesi söz konusu köyün İmar Kanunu çerçevesinde yıkımı için yazı göndererek gereğinin yapılmasını istedi.
CHP Çankaya İlçe Başkanı ve Çankaya Belediye Meclis Üyesi Selçuk Dereli, ilk olarak Polatlı’ya bağlı Macun Mahallesi’nde Köyümüz Sitesi’ni kurdu. Doğacı Gayrimenkul şirketinin ortaklarından olan Dereli, burada 94 adet ev inşa etti. 80 dönüm arazi üzerine kurulu olan sitenin kaçak olarak yapıldığı ve tarım alanını da izinsiz olarak imara açtığı ortaya çıktı.

 

 

Sitedeki bir sokağa da soyadını veren Selçuk Dereli’nin buradaki evlerin satışından büyük bir gelir elde ettiği belirtildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi söz konusu köyün İmar Kanunu çerçevesinde yıkımı için yazı göndererek gereğinin yapılmasını istedi. Polatlı Belediyesi ise ağustos ayında Büyükşehir Belediyesi’ne gönderdiği cevapta, “Söz konusu yapılar Büyükşehir Yasası’ndan önce yapılmış olup, belediyemiz kayıtlarında inşaat ruhsatlarına rastlanmamış olup, hobi bahçesi yöneticilerinin belediyemiz plan ve proje müdürlüğüne plan yapımı için müracaat etmiş, kurum görüşleri beklenmektedir. Ayrıca 30 gün içerisinde ruhsatlandırma yapılmaz ise kanun maddelerine göre işlem yapılacaktır” ifadelerine yer verdi.

 

 

KURULDAN İZİN ÇIKMADI
Beklenen karar, Ankara Valiliği tarafından tebliğ edildi. Valilik’te toplanan Toprak Koruma Kurulu, Dereli’nin kaçak köyünün bulunduğu arazinin tarım dışı faaliyetler için kullanılmamasına karar verdi. İlgili Kanun’a göre Selçuk Dereli’nin izinsiz yapılarının yıkılması ve yıkım esnasında yapılan tüm masrafların sorumlulardan tahsis edilmesi gerekiyor. Yaklaşık 160 bin TL’lik para cezasının Köyümüz Sitesi’ni inşa eden Dereli’ye ait Doğacı Gayrimenkul’e kesilmesi gerektiği ifade edildi.

752x395-selcuk-aganin-koyune-yikim-1507743983062

 

http://www.halkinhabercisi.com/selcuk-derelinin-koyu-kacak-iddiasi

 

http://www.halkinhabercisi.com/selcuk-dereli-imarda-ofsayta-dustu

 

http://www.halkinhabercisi.com/chp-cankaya-ilce-baskani-selcuk-derelinin-hizli-yukselis-oykusu-koyumuz-projesi

 

http://www.halkinhabercisi.com/chp-cankaya-ilcede-kirli-ittifak-1

 

http://www.halkinhabercisi.com/chp-cankaya-ilce-baskani-selcuk-dereli-2-milyon-tlye-ev-aldi