CHP İrade Grubu kurucusu Hakkı Aydos: CHP’de hedef iktidar!

CHP İrade Grubu kurucusu Hakkı Aydos: CHP’de hedef iktidar!
25 Temmuz 2020 10:35

CHP İrade Grubu Kurucusu ve Ankara Kurultay Delegesi Hakkı Aydos, bugün ve yarın Ankara Bilkent Odeon Gösteri ve Kültür Merkezi’nde “İktidar kurultayı” başlığı altında gerçekleştirilecek CHP 37. kurultayı öncesinde önemli açıklamalarda bulundu.

 

H&H ÖZEL HABER

 

Hakkı Aydos, bu kurultayın muhalefet partisi olarak yaptıkları son kurultay olduğunu bir sonraki kurultayı iktidar partisi olarak düzenleyeceklerine inançlarının tam olduğunu vurguladı.

 

Aydos, kurultayda Genel Başkan ile hiçbir sorunlarının olmadığını, İrade Grubu olarak kurultayın ikinci günü hem PM hem YDK için anahtar liste çıkaracaklarını belirtti.

 

 

Hakkı Aydos, amaçlarının parti içi demokrasi ve CHP’yi iktidara taşıyacak liyakatli kadroların oluşumuna katkı sunmak olduğunu söyledi. Bunu gerçekleştirmek için de 81 ilden gelen kurultay delegeleri ve il başkanlarıyla görüşme içerisinde olduklarını, çıkaracakları anahtar listelerin İrade Grubu olarak tam mutabakat içerisinde belirleneceğini, parti örgütlerinden gelen emekçilerin ve liyakata dayalı olarak belirlenen adayların PM’ye seçilerek CHP’nin iktidara yürüyüşünü başlatan kadroları belirlediklerini ifade etti.

 

CHP’li Aydos, gençlere ve kadınlara öncelik tanıdıklarını, 81 ilden gelen tüm delegelerden destek görerek listelerinin kazanacağını sözlerine ekledi.

 

Aydos “İrade Grubu, cumhuriyetin temel değerlerine inanmış ,CHP’nin kuruluş ilkelerinden taviz vermeyen Atatürk ilke ve devrimleri ışığında yılmadan ve yorulmadan ve hiçbir etki altında kalmadan tüm kadrolarıyla yoluna devam etmektedir.” açıklamasını yaptı.