CHP Bitlis kurultay Delegesi Uyanık: Mahkemeye gideceğim, demokratik haklarımı sonuna kadar koruyacağım

CHP Bitlis kurultay Delegesi Uyanık: Mahkemeye gideceğim, demokratik haklarımı sonuna kadar koruyacağım
6 Ağustos 2018 13:38

CHP Bitlis kurultay Delegesi Veysi Uyanık, kurultay için vermiş oldukları imzalarına sahip çıkmak için oturma eylemi başlattıklarını dile getirerek, “kalelerini” alana kadar bu mücadeleye devam edeceklerine dikkat çekti.

 

 

“Korkunun Ecele Faydası Yok”

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Neden kurultaya gitmek istemediği” sorulan Uyanık, “Korkunun ecele faydası yok. Genel Başkanımıza kalmış olsa, kurultaya giderdi. Ama Genel Başkanımızın etrafını saran bazı koltuk sevdalısı arkadaşların, Genel Başkanımızın bu kararı vermesini direttiğini görüyoruz” diye konuştu.

“Mahkemeye gideceğim, demokratik haklarımı sonuna kadar koruyacağım”

 

 

Genel Merkez’in ” kurultay için yeterli sayı yok” açıklamasını yapması durumunda bunu mahkemeye taşıyıp taşımayacağı sorulan Uyanık, “Ben bir kurultay delegesi olarak bütün kanuni haklarımı sonuna kadar kullanacağım. Ben mahkemeye gideceğim, demokratik haklarımı sonuna kadar koruyacağım” şeklinde konuştu.

 

 

Muhaliflerden İYİ Parti göndermesi

 

 

Uyanık, “Genel Başkan Yardımcımız Muharrem Erkek, ilk gün ‘604’ü getirin hemen olağanüstü kurultayı toplayalım’ demişti. Biz kendisine 630 imza teslim ettik. Diyelim ki bizim 15 imzamız eksik. İYİ Parti’ye grup kurmaları için 15 tane milletvekili veren Genel Başkanımız, burada 3-5-10 delegenin lafını yaparsa taktirini kamuoyuna ve bu partiye gönül veren yoldaşlarımıza bırakıyoruz” dedi.

 

3 2 1 4 3 2 1 CHP_DELEGE_OTURMA_EYLEMI_06082018__1_ index