CHP Bitlis İl Başkanı Veysi Uyanık iddialı konuştu! ‘Bitlis’te 50 yıllık hasreti sonlandıracağız!’

CHP Bitlis İl Başkanı Veysi Uyanık iddialı konuştu! ‘Bitlis’te 50 yıllık hasreti sonlandıracağız!’
29 Ocak 2020 17:03

26 Ocak Pazar günü 37’cisi yapılan CHP Bitlis İl Başkanlığı Olağan Kongresi ile Bitlis’te Yönetime Talip olan ve yapılan kongrede 72 İl delegesinin kullandığı oylardan 1’i geçersiz 41 oyunu alarak CHP Bitlis İl Başkanlığı’na seçilen Veysi Uyanık ve Yönetim Kurulu, başta Bitlis olmak üzere, doğu ve güneydoğu illerinde CHP’nin şaha kalkacağı hedefleri açıkladı.

 

 

 

Yapılan İl Kongresinin ardından geçmiş yılların vermiş olduğu tecrübeler ile Doğu ve Güneydoğu’da iktidara yürüyüşün ilk meşalesinin Bitlis’ten yakıldığını belirten Başkan Uyanık, CHP’nin Bitlis’te hedeflerimizin arasında, Belediye Başkanlıklarını almak ve Bitlis’ten 1969 yılından bu yana Meclis’e giremeyen CHP’den milletvekili göndermek olduğunu belirterek şunları söyledi;

 

 

“Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde, CHP’nin Bitlis’te siyasetini yeniden belirleyeceğiz. Öncelikle CHP’ye küsen ve ötekileştirilen değil, birleştiren olacağız. İlimizde bulunan ancak, siyasetin dışına itilen tüm arkadaşlarımız ile bir arada olacağız. Yapacağımız Sivil Toplum Kuruluşları ve Örgütleri görüşmeleri ile İlimizin bu güne kadar çözülmemiş sorunlarını masaya yatırarak, Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’ndan Bitlis için pozitif ayrımcılık isteyeceğiz. Türkiye’nin kanayan yarası olan işsizlik, özellikle genç işsizliğin ilimizde Türkiye ortalamasının iki katı yani %50’lerde olması kanayan bir yaradır. Bu kanayan yaraya derman olmak için var gücümüzle mücadele edeceğiz. Biz, Bölgenin ve İlimizin sorunlarını en iyi bilenlerdeniz. Bunlar 10 yıl Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı dönemim ve daha öncesinde ve sonrasında tespit ettiğim sorunlardır. Bu sorunlara ilimizin Kanaat Önderleri ve Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte çözüm bulacağımıza inanıyorum” 

 

 

CHP’nin Türkiye’nin tek başına iktidara geleceğine de inandığını belirten CHP Bitlis İl Başkanı Veysi Uyanık, partimiz insanları ötekileştirmeyecek, bir annenin çocuğuna şefkatle sarıldığı gibi, CHP de halkı o şefkatle kucaklayacağına inandığını da söyledi.