CHP Bitlis İl Başkanı Uyanık: Ahlat’taki yazlık saray inşaatı tam gaz devam!

CHP Bitlis İl Başkanı Uyanık: Ahlat’taki yazlık saray inşaatı tam gaz devam!
5 Nisan 2020 11:42

Türkiye korona salgınıyla mücadele ederken Bitlis Ahlat’ta AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan için saray yapımına devam edildiği ortaya çıktı.

 

Türkiye, dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele ederken, Bitlis Ahlat’ta AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için saray yapımına devam ediliyor.

CHP Bitlis İl Başkanı Veysi Uyanık, sosyal medya hesabında yaptığı fotoğraflı paylaşımda, “Bitlis ahlatta’ki saray inşaatı tam gaz devam.” ifadelerini kullandı.

188964-434x501

 

NE OLMUŞTU?

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) iptal ettiği ancak farklı bir teklif içinde Meclis’e getirilen ve Van Gölü kıyısında inşası süren saraya ilişkin AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan “Adliye Sarayı da var. Saray deyince siz ne anlıyorsunuz? Biz milletin evi olarak görüyoruz” demişti.

Meclis’ten AKP ve MHP’lilerin oylarıyla geçirilen Ahlat Sarayı inşaatı devam ederken, Erdoğan geçtiğimiz hafta koronavirüsle mücadele kapsamında yaptığı açıklamada “dar gelirlilere yardım” amacıyla bir kampanya başlatıldığını ve açılan banka hesapları ile SMS üzerinden bağış yapılacağını açıklamıştı.