CHP Bilgilendirme Raporu: Mart ayı harcamaları iki katına çıktı!

CHP Bilgilendirme Raporu: Mart ayı harcamaları iki katına çıktı!
24 Nisan 2020 11:14

CHP Haftalık Bilgilendirme Raporu’nda örtülü ödenekten 222 milyon lira, hizmet alımına 2 milyar lira harcama yapılırken müteahhitlere de 2,5 milyar aktarıldığı belirtilirken, “Yurttaşlar ülkeyi saran salgın koşullarında ayakta kalma mücadelesi verirken bütçenin “kara delik”lerine yapılan harcamalar hız kesmiyor” ifadeleri kullanıldı.

 

Yeniçağ’dan Mehmet Akgün’ün haberine göre kamunun her bir kuruşunun daha da önem kazandığı salgın koşullarında bütçeden yapılan tartışmalı harcamaların hız kesmediğinin söylendiği raporda, “Maliye ve Hazine Bakanlığı Mart ayı bütçe harcama rakamlarını açıkladı. Buna göre Mart ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 15,6 artışla 78 milyar 846 milyon lira harcama yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kullandığı gizli hizmet ödeneğinden Mart ayında 222 milyon liralık harcama yapıldı” ifadeleri kullanıldı.

MART AYI HARCAMALARI İKİ KATINA ÇIKTI

Rapordaki verilere göre: Ocak ayındaki 220 milyon, Şubat ayındaki 121 milyon liralık harcamanın ardından Mart ayı harcaması bir önceki aya göre iki katına yakın arttı. Mart ayının sonunda üç ayda yapılan harcama 565 milyon lira oldu. Ülkede karantina koşullarının hakim olduğu Mart ayında bu kalemden hiç harcama yapılmadı. Tedavi ve cenaze giderleri Şubat ayına göre geriledi.

 

Haberin devamını okumak için tıklayın