CHP Bilecik İl Başkanı Karaahmet: Bilecik halkı son sözü sandıkta söyleyecek

CHP Bilecik İl Başkanı Karaahmet: Bilecik halkı son sözü sandıkta söyleyecek
3 Ekim 2013 12:37

CHP Bilecik İl Başkanı Sayın Ali Çağatay Karaahmet, Halkın Habercisi’ne yaptığı değerlendirmede CHP’nin Bilecik’teki durumu ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 

H&H RÖPORTAJ

 

H&H : Sayın Karaahmet, 2009 yılındaki yerel seçimlerde CHP Bilecik Merkezde ne kadar oy almıştı ve 2009’dan bu yana CHP’nin oylarında artış oldu mu?

Ali Çağatay Karaahmet:  CHP 2009 yerel seçimlerinde Bilecik Merkezde 8756 oy aldı ve 2. sıradaydı. 2009’dan bu yana oy oranımızda önemli bir artış var. ORC’nin anketine göre oy artışı bakımından Bilecik Türkiye birincisi.

 

1

 

H&H: Bilecik’te kaç üyesi var CHP’nin ve kadın kolları ile gençlik kollarının durumu nedir?

Ali Çağatay Karaahmet: CHP’nin Bilecik’te 3800 -4000 arası üyesi var. Merkezde ve ilçelerde kadın kollarımız ve gençlik kollarımız aktif olarak çalışıyorlar. Bilecik halkıyla birlikteler, onların sorunlarını dinleyip çözüm üretmek için de aktif olarak çalışıyorlar.

 

b1

 

 

H&H : CHP’nin Bilecik Belediye Başkan Adayı belli mi?

Ali Çağatay Karaahmet: Aday belirleme konusunda yasal süreci bekliyoruz. Aday adayları var elbette. Aday belirleme konusunda eğilim yoklamasından, kamuoyu araştırmasına kadar geniş kapsamlı bir çalışma yapılmalı diye düşünüyorum. Elbette kendi içimizde yani örgütte de arkadaşlarımızla görüşüyoruz. Ama “bizim amacımız aday çıkartmak değil, seçimi kazanmak.”

2009 seçimlerinde Bilecik Merkez’i 111 oy farkla kaybettik. Polis Okulu sandığından AKP’ye blok oy çıktı. Yüksek Seçim Kurulu’na suç duyurusunda bulunduk, itirazlarımızı yaptık. Fakat sonuç değişmedi.

Bu seçimlere 2009 seçimlerinden aldığımız derslerle hazırlanıyoruz. Arkadaşlarımız sandık güvenliği konusunda aydınlatıldı. 11 bölgede seçime gireceğiz. Doğru aday tespiti yaparsak 11’de 11 sonuç alacağımıza inanıyorum. “Bilecik halkı sağduyuludur… Susar ve son sözünü sandıkta söyler.”

 

5

 

H&H: Sayın Karaahmet, Anadolu’da siyaset yapmanın avantajı, dezavantajı nedir size göre?

Ali Çağatay Karaahmet: Anadolu’da siyaset yapmanın avantajı halka daha çabuk ulaşabilmek. Fakat küçük yerlerde bilgi kirliliği çabuk oluyor ne yazık ki. Bu nedenle de özellikle küçük yerlerde attığınız her adıma çok dikkat etmeniz gerekiyor.