CHP bildirgesini seçime hazırlıyor

CHP bildirgesini seçime hazırlıyor
16 Ağustos 2015 13:26

Ankara CHP yönetimi olası erken seçime yönelik hazırlıklarına başlarken, 7 Haziran sürecinde açıkladıkları seçim bildirgesine üç kritik ek yapmaya hazırlanıyor. Alman bilgilere göre Ak Parti ile istikşafi görüşmelerde en sorunlu başlık olarak dikkati çeken dış politikayı güçlendirmeye hazırlanan CHP kurmayları, “ekonomi” başlığına eklemeler yapacak. CHP kurmayları ayrıca, seçim sonrasında ortaya çıkan ve 20 Temmuz tarihli Suruç katliamının ardından artan çalışmalı sürece ilişkin de bildirgeye önemli başlıklar koyacak.

 

 
Dış politika: Alman bilgilere göre Ak Parti ile müzakere sürecinde iki parti arasındaki en sorunlu başlık olarak dikkati çeken “dış politika”ya farklılığı belirginleştirecek eklemeler yapılacak. Bu doğrultuda özellikle Suriye ve Irak eksenli güncellemelerin bildirge metnine girmesi bekleniyor.

 
Ekonomi: Bildirgeye yapılacak önemli eklerden biri de CHP’nin seçimlere 10 gün kala açıkladığı ancak seçim bildirgesinde yer almayan, “Merkez Türkiye” projesi olacak. Bu projeye ilişkin detayların bildirgeye eklenmesinin yanı sıra, kredi kartı ve tüketici kredisi borçlarının azaltılması projesinin de bildirgeye daha detaylı yazılması bekleniyor.

 
Çatışma süreci: Bildirgede, 7 Haziran seçimleri sonrası artan ve 20 Temmuz’da Suruç katliamıyla kendini hissettiren çatışmalı sürece de vurgu yapılacağı belirtiliyor. Bildirgede, çatışmaların, hükümetin politikası nedeniyle yeniden başladığına işaret edileceği, IŞİD’e yönelik hükümetin politikasının da eleştirileceği ifade ediliyor.

 
Bugün il başkanları Öte yandan CHP’li il başkanları bugün Amasya il Başkanı Hüseyin Duran’m koordinatörlüğünde ve Kartal Belediye Başkanı Altmok Öz’ün evsahipliğinde Nevşehir’de biraraya gelecek. Toplantıya bazı MYK üyelerinin de katılması bekleniyor. Toplantıya, programı uyması durumunda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılabileceği belirtiliyor. Toplantıda il başkanlarının Kılıçdaroğlu’na “güven” mesajı vereceği ifade edilirken, toplantı aynı zamanda olası erken seçimin de başlangıcı olacak. CHP’de kurultaydan sonraki en yetkili organ olan Parti Meclisi’nin de önümüzdeki hafta toplanması öngörülüyor.

 

 

(Milliyet / Meriç Tafolar)