CHP Bayburt İl Başkan Yardımcısı Karakuş: Din üzerinden siyaset anlayışını yıkmak için çalışıyoruz

CHP Bayburt İl Başkan Yardımcısı Karakuş: Din üzerinden siyaset anlayışını yıkmak için çalışıyoruz
2 Ekim 2013 10:32

CHP Bayburt İl Başkan Yardımcısı ve İl Saymanı Sayın Ünal Karakuş, 2013 yerel seçimleriyle ilgili Halkın Habercisi’ne konuştu ve CHP’nin Bayburt’taki durumu ve çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

 

H&H RÖPORTAJ

 

H&H: 2009 yerel seçimlerinde CHP Bayburt Merkez’de ne kadar oy aldı? 2009 seçimlerinden bu yana Bayburt’ta oylarınızı artırdınız mı? CHP’nin Bayburt Merkez’de kaç üyesi var?

Ünal Karakuş: CHP 2009 yerel seçimlerinde Bayburt merkezde 318 oy almıştı. O zamandan bugüne oy sayımızı 2000’e çıkarttık. Bayburt’ta üye sayımız 550.

 

H&H: CHP’nin Bayburt’ta kadın ve gençlik kollarının durumu nedir?

Ünal Karakuş: Ne yazık ki CHP’nin Bayburt’ta kadın kolları yok. Oluşturmak için çalışmalarımız devam ediyor. Gençlik kollarımız faaliyette ve çalışmalarına devam ediyor.

 

H&H: CHP’nin Bayburt Belediye Başkan adayı belli mi?

Ünal Karakuş: Belediye Başkan adayımız henüz belli değil.

 

ünal

 

H&H: Peki Sayın Karakuş, adayınızı hangi yöntemle belirleyeceksiniz?  Ön seçim yapılabilir mi Bayburt’ta?

Ünal Karakuş: Bayburt il ve merkez ilçe olarak oturup konuşacağız ve adayımızı belirleyeceğiz. Bayburt’ta aday belirlemede ön seçim olacağını sanmıyorum. Fakat belli de olmaz. Bayburt halkıyla sürekli konuşuyoruz. Onların da fikrini alarak adayımızı belirleyeceğiz.

 

H&H: Sayın Karakuş, Anadolu’da siyaset yapmanın avantajı ve dezavantajı nedir sizce?

Ünal Karakuş: Anadolu’da siyaset yapmanın avantajı herkesin birbirini tanıyor olması. Fakat, Doğuda siyaset yapmak, Ankara’da, İstanbul’da siyaset yapmak gibi değil. Burada CHP’liyim demek zor. Çünkü burada herkes din üzerinden siyaset yapıyor. Halkı ikna etmek zor. Fakat biz Bayburt halkıyla sürekli iletişim halindeyiz. Bu düşünceyi yıkacağız.