CHP, baskın seçimde ne yapmalı?

CHP, baskın seçimde ne yapmalı?
10 Ağustos 2017 09:59

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’ parti tabanında heyecanla karşılandığı gibi CHP’de de büyük bir sinerji yarattı.

 

 

H&H ÖZEL HABER

 

İlk defa CHP gündemi takip eden parti yerine gündemi belirleyen parti oldu.

 

 

Bu süreç AKP’nin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündemini gözden geçirmek zorunda bıraktı.

 

AKP’nin CHP tabanındaki bu sinerjinin iktidara doğru koşarak ilerlediğini ve ‘Hayır’ bloğunu toplu bir şekilde CHP şemsiyesi altında toparlanacağını görmesiyle baskın seçim yapacağını kulis bilgilerinden gözlemliyoruz.

 

 

Böyle bir durumda CHP başarılı olmak için nasıl bir yol izlemeli?

 

 

1. CHP’nin başlayan kurultay sürecinin en demokratik bir şekilde devam ettirilmesi ve asla CHP Genel Merkezi’nin özellikle mahalli kongrelere müdahale etmemesi gerekir.

 

CHP’de yapılacak mahalli kongrelerde seçilecek ilçe delegelerinin kurşun asker yerine Adalet Yürüyüşü ile yakalanan sinerjiyi yaşayan ve gelecek nesillere yaşatacak kadroların mutlaka önü açılmalı ve CHP tabanı liyakatlı, demokrasiye bağlı Atatürk ilke ve devrimlerine sadakatle sımsıkı sarılmış bireylerden oluşması mutlaka sağlanmalıdır.

 

CHP’de kongre süreci tamamlanana kadar parti içi iktidarı hedefleyen kadroların yerine heyecanlı, partiyi iktidara taşıyacak kişilerin ilçe ve il kongrelerini omuzlayarak CHP’nin iktidara koşar adımlarla giden görüntüsünü toplumla paylaşmalıdır.

 

Bu süreci, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu dikkatle takip etmeli bu yürüyüşü engelleyenlere karşı derhal müdahale etmelidir.

 

2. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun milletvekili adayları belirlenirken kullandığı kontenjan sayısı yüzde beş ile sınırlandırılmalı ve daha önce bu kontenjandan belirlenen milletvekilleri CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözü gereği “bir kere aday gösterilenler mutlaka ön seçime tabi tutulmalıdır.”

 

CHP’de ön seçim genişletilerek tüm illerde üyelerin katılımıyla hakim nezaretinde hiçbir müdahaleye tabi tutulmadan adil ve eşit koşullarda tüm adayların yarışacağı bayram havasında mutlaka gerçekleştirilmelidir.

 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu dahil halen görevde bulunan tüm MYK üyeleri, PM üyeleri, il başkanları dahil aday olmaları durumunda daha önce kontenjandan seçilen milletvekillerinin mutlaka önseçimle aday olmaları gerekir.

 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kontenjandan aday göstereceği kişilerin, CHP tabanının yakından tanımadığı ancak CHP’yi iktidara taşıyacak kadroların içerisinde mutlaka yer almasını düşündüğü ‘Hayır Bloku’unu da kucaklayacak kişilerden belirlenmesine özen göstermesi gerektiğini düşünüyoruz.