CHP, başkanlarına ‘karne’ hazırlıyor!

CHP, başkanlarına ‘karne’ hazırlıyor!
3 Eylül 2018 15:40

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’nın Faaliyet Raporu’nda, partinin yerel seçimlere hazırlık sürecine ilişkin dikkat çeken bilgiler yer aldı. Raporda, şunlar kaydedildi:

 

 

Şevket Yaman’ın haberine göre;

 

 

SEÇİMLER ANALİZ EDİLDİ: Başta CHP’li belediyeler olmak üzere 2011 seçimlerinden 2018 seçimlerine kadar yapılan tüm seçimlerin analizi yapılmıştır. Partimizin bu seçimlerde sergilediği performans ile belediyelerimizin seçim bölgelerinde performansların eğrileri karşılaştırılmış; belediye başkanının seçilirken aldığı oy oranı ile daha sonraki seçimlerdeki oy grafikleri izlenmiştir.

 

 

TÜM BELEDİYELER MERCEK ALTINDA: Diğer bir çalışma ise yaklaşan yerel seçimler öncesi Türkiye’deki tüm belediyelerin seçim analiz çalışmalarıdır. Bu hususta büyükşehir ve büyükşehir ilçe belediyelerinin seçim çevrelerinde parti olarak ilk sırada çıktığımız yerler tespit edilmiş, ikinci parti ile aramızdaki farklar hesaplanmıştır. Çıkan sonuçlar ise risk derecesine göre yüzdelik olarak gruplanmıştır. Riskli görünen yerlerle ilgili araştırma çalışmalarına başlanmıştır. İlk sırada yer almadığımız bölgelerle ilgili olarak ise birinci olan parti ile olan fark çıkartılmış ve yüzdelik olarak gruplanmıştır. Bu hususta birinci parti ile az fark bulunan bölgelerle ilgili olarak bölgenin sorunlarının tespiti ve çözümlerine yönelik çalışmalar başlatılmıştır. Büyükşehir dışında kalan il, ilçe ve beldeler için analiz çalışmaları devam etmektedir.

 

 

KILIÇDAROĞLU’NA SUNULDU: Hazırlanan Yerel Yönetimler Bildirgesi Taslağı Genel Başkanlık makamına sunulmuştur. Bu taslak gerekli incelemelerin ardından belediye başkan adaylarımızın çalışmalarına ve yerel yönetim vizyonumuzun oluşmasına büyük katkı sunacaktır.

 

 

BAŞKANLARA “DOSYA” HAZIRLANIYOR: Hazırlanmakta olan kitapçıklarda, 2014 yerel seçimlerinden bu yana belediyelerimizin hayata geçirmiş oldukları projeler daha önce belediyelerimizden toplanıp, ilgili uzmanlarca değerlendirilmiştir. Gelen projeler, belediyelerin mali göstergeleri, belediye başkanlarının seçim öncesinde vermiş olduğu vaatleri ve gerçekleştirme oranları, ilgili belediye hakkında gelen şikâyet ve talepler, kamuoyu yoklamalarıyla birlikte değerlendirilerek yönetiminde bulunduğumuz belediyelerimize ait dosyalar hazırlanmaktadır. Bu dosyaların aday belirleme sürecinde yol gösterici olması amaçlanmaktadır. Ayrıca belediye başkanlarımızın ve belediyelerimizin ülke genelinde birer yol gösterici ve marka kimliği kazanabilmesi için de bir kılavuz niteliği taşıyacak bu çalışma birçok başlıkta yöneticilerimizin yardımcısı olacaktır.

 

2b73d615deac0472