CHP Bağcılar’dan Kaftancıoğlu’na meclis üyelikleri için ağır eleştiri!

CHP Bağcılar’dan Kaftancıoğlu’na meclis üyelikleri için ağır eleştiri!
21 Şubat 2019 11:13

CHP Bağcılar Meclis üyesi adayları, dün aday listelerinin yayınlanmasının ardından bugün bir deklarasyon yayınlayarak CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na ağır eleştiriler yöneltti.

 

 

 

Bağcılar Belediye Meclis üyeliği aday listesinde yer alan Öztürk Tatar ve Zeynel Yılmaz isimlerine karşı çıkan Bağcılar Meclis üyesi adayları, bu iki ismin istifasının istenmesi gerektiğini belirttiler.

 

 

İşte CHP Bağcılar Meclis üyesi adaylarının yayınladığı o deklarasyon:

 

 

İlçe yönetim kurulumuz kapalı oylama sonucu bir sıralama yapmış ve bu liste onaylanarak 16 Şubat’ta il başkanlığımızdan il yönetim kurulu üyesi örgütten sorumlu sayın Ufuk İnan’ın ilçe başkanlığımızdan listeyi istemesi üzerine , sıralamada oynanmayacağı ve listeye sadık kalınacağı sözü alınarak liste kendisine yollanmıştır.

 

Fakat 18 ve19 Şubat’ta tüm ilçelerimizde olduğu gibi Bağcılar ilçemizin listesinde de oynamalar yapılmış ve ilçemizde olmayan hatta ahbap çavuş ilişkileri kullanılarak meclis üyesi aday adaylığı başvurusu dahi bulunmayan kişiler ilk sıralara eklenmiş ve Bağcılar örgütü yok sayılmıştır.

 

Bizler sayın il başkanımız canan Kaftancıoğlunun sosyal medya hesabından yayınladığı istifasında belirttiği gibi kirli siyaseti kınıyor ve onun hastanesi önünde yapmış olduğu kirli siyaseti protesto ediyoruz.

 

Örgütü kendi amaçlarına ideallerine ulaşmakta bir araç olarak gören ve kullanan bu tür yöneticileri partimizde istemiyoruz.Partimiz onlardan kurtulmadığı müddetce başarı kazanılamayacağı aşikardır.

 

Kendi küçük hesapları için partiyi bu hale getiren tartışılır hale getiren bu tür tavır ve davranışlar aday belirleme süreci partimize zarar vermektedir. zaten kırgın olan örgütümüzü partiden iyice uzaklaştırmaktadır.

 

Buradaki tüm arkadaşlarımız parti örgütüne yıllarca emek vermiş kişilerdir bu emek yok sayılmamalı kendilerine vefa gösterilmelidir.

 

Buradan il başkanımız sayın Canan Kaftancıoğlu’na soruyoruz ilçe seçim kuruluna verilen listede 3. sırada adı yer alan sayın Öztürk Tatar bey ile akrabalık derecesini açıklamasını ve bu kişi ile ne tür bir ticari ilişkilerinin olduğunu Bağcılar örgütüne açıklamasını, ayrıca yine listemizde 1.sırada adı yer alan florya da oturan başakşehir de mevcut meclis üyesi olan Adıyaman nüfusuna kayıtlı sayın Zeynel Yılmaz’ın da kimler tarafından yazıldığını tüm kamuoyuna ve bağcılar Bağcılar örgütüne açıklama yapılmasını istiyoruz.

 

Bugün açıkladığımız bu deklarasyonda belirtmiş olduğumuz iki kişinin derhal Bağcılar meclis üyesi adaylığından istifasının alınarak gereğinin yapılmasını aksi takdirde istifaları gelene kadar her gün aynı saatte burada bu eylemi tekrarlayacağımızı ve bu kişiler ile olan ilişkileri buradan basına açıklayacağımızı deklare ederiz.