CHP Ankara’da Ön Seçim nasıl manipüle edildi?

CHP Ankara’da Ön Seçim nasıl manipüle edildi?
1 Nisan 2015 10:32

29 Mart Pazar günü yapılan ön seçimde bütün adaylar çok demokratik bir şekilde yarışa hazırlanmıştı.

 

H&H ÖZEL

 

Hemen hemen tüm adaylar çok nazik davranışlar sergiledi ve el ele- omuz omuza verdiler. Hemen hepsinin hedefi CHP’nin iktidarı için çalışmaktı.

 

Ancak, karanlık bir el kendi adaylarını ön sırada seçtirmek için, CHP örgütlerini kullanarak harekete geçti ve başarılı da oldu.

 

Yani kısacası, bir taşla üç kuş vurulmuş oldu.

 

CHP Eski Genel Sekreteri yılların duayeni Önder Sav’ın önünün kesilmesi gerekiyordu, bunu gerçekleştirmek için de hazırlanan senaryo devreye sokuldu.

 

fft99_mf1791852

       CHP eski genel sekreteri Önder Sav

 

Genel Merkez, hatta Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun adı kullanılarak Genel Başkanımız “Böyle istiyor” deyip bir liste hazırlandı, Ankara 1. bölge örgütlerine dağıtıldı. Amaç hasıl oldu sonuç alındı.

 

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Önder Sav’ın seçilmesi durumunda, 7 Haziran seçimlerinde olası bir başarısızlık sonrası koltuğu tehlikeye girer endişesiyle senaryo hayata geçirildi.

 

Burada Önder Sav’ın önü kesilirken, yıllarca partiye emek vermiş ve parti tabanında sevilen kadrolar da liste dışı kalmış oldu.

 

içerik

       Aylin Nazlıaka

 

Bu hazırlanan ortak listede Aylin Nazlıaka, Necati Yılmaz, Ali Haydar Hakverdi ve Hikmet Tepe ortak olarak yer aldı.

 

yy

            Necati Yılmaz

 

Ancak yediye tamamlanan değişik isimlerle listeler oluşturuldu.

 

1

        Ali Haydar Hakverdi

 

 

Bu seneryoyla Önder Sav, öcü gösterilip amaçlanan hedefin yaşama geçirilmesi için, Alevi kökenli yurttaşlarımız kullanılmış oldu.

 

2

  Hikmet Tepe

 

Bu çalışma  nasıl tespit edildi?

 

Ankara birinci bölge aday adaylarından CHP tabanında da en çok sevilen adaylardan biri olan İlyas Güven Eroğlu, dün (30 Mart Pazartesi) kendisine destek veren CHP’lilere bir SMS’le teşekkür mesajı göndermişti.

 

İlyas Güven Eroğlu,  5713 oy alarak listenin 14. sırasında yer almıştı.

 

Örgüte gönderdiği mesajda “Küsmek yok, tüm gücümüzle CHP’yi iktidar yapmak için çalışacağız” ifadelerini kullandı.

 

Mesaja cevap veren partililerden bir çoğu, İlyas Güven Eroğlu’yla yaptıkları telefon görüşmesinde “Biz seni hep destekledik neden listenin gerisinde kaldınız” şeklinde sorular yönelttiler. Eroğlu bu sorulara, “destekleseydiniz daha iyi sonuç alırdık” cevabını verince, parti üyesi “Bana verilen listede 5-6-17-19-25-47-65 numaralı adaylar vardı. Bu listede siz yok musunuz?” cevabını verdi.

 

Gün içerisinde 10 kişinin üzerinde örnekleme yaşanınca İlyas Güven Eroğlu, bu konuyla ilgili derin araştırmaya girdi.

 

Eroğlu yaptığı araştırma sonucunda yazılan senaryoyu da deşifre etmiş oldu.

 

Halkın Habercisi olarak yaptığımız araştırmada;

 

1-Önderv Sav liste dışı bırakılacak diye ön seçimde yoğun çalışan, taban tarafından karşılığı olan isimlerin liste dışı bırakılmasında Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun isminin kullanılması ahlaki midir?

 

2- CHP örgütlerinin, başta Çankaya, Etimesgut, Sincan, Polatlı, Haymana, Elmadağ, Gölbaşı ilçelerinin bu senaryonun yaşama geçirilmesi için aktif olarak kullanıldığı tarafımızdan tespit edilmiştir.

 

3-Ankara il örgütünün büyük çoğunluğu bu senaryonun yaşama geçirilmesi için aktif çalışmıştır.

 

4- Ankara gençlik kollarının bir kısmı kullanılmış, büyük çoğunluğu teklifin ahlaki olmadığını belirterek tepkisini ortaya koymuştur.

 

5- Mamak ilçe örgütü başta olmak üzere Şereflikoçhisar, Evren, Bala ve Akyurt CHP ilçe örgütleri bu karanlık senaryoda kullanılamamıştır, kendilerini kutluyoruz.

 

Halkın Habercisi olarak soruyoruz:

 

CHP Ankara 1. bölgede yaklaşık 15 Şubat’tan itibaren, bugüne kadar tüm adaylar arasında adeta seçim şölenine çevrilen kampanya, oluşan sevgi, bu senaryo karşısında 7 Haziran seçimlerine kadar devam edebilir mi?

 

Not: Bu konuyla ilgili, oluşturulan bu listelerin Genel Merkez’de nasıl hazırlandığını, il başkanlığında kimlerle irtibat kurulduğunu, ilçe yönetimlerinin nasıl harekete geçirildiğini, CHP’ye yakın sivil toplum örgütlerinin nasıl ikna edildiğini ve bu listelerin vakıf ve dernekler aracılığıyla nasıl CHP’li üyelere ulaştığını da Halkın Habercisi okurlarıyla paylaşacağız.