CHP Ankara’da başarı yerine koltuklarda uzlaşma dönemi

CHP Ankara’da başarı yerine koltuklarda uzlaşma dönemi
6 Ocak 2018 14:40

CHP Ankara il kongresi bugün yapılıyor.

 

 

 H&H ÖZEL

 

Mevcut İl Başkanı Adnan Keskin, Fethi Yaşar tarafından il başkanlığına devam etmesi için aday gösterilmişti. Kongreye günler kala  aktivist hukukcu Kemal Akkurt  CHP tabanından aldığı güçle aday olacağını ifade etmiş ve adaylığını açıklamasına saatler kala Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’e talimat vererek “benim tercihim Adnan Keskin’den yana” ifadesini kullanarak Tekin Bingöl’ün gereğini yapmak üzere görevlendirdiği, bunun üzerine Tekin Bingöl tarafından başta Çankaya olmak üzere Mamak, Altındağ ve Keçiören ilçe başkanlarını Genel Merkez’e çağrılarak baskı yapılmıştı.

 

Bu baskıların ardından aktivist hukukçu Kemal Akkurt’un Ankara’da büyük heyecan yaratan adaylık açıklamasını bir SMS’le partililere duyurarak adaylıktan çekilmişti.

 

 

Operasyonu yönetenler Ankara’da genç dinamik kadroların örgütlerde söz sahibi olması durumunda kendi koltuklarından olacaklarını bildikleri için ve tek amaçlarının parti içi iktidarı korumak amacıyla orada bulundukları için harekete geçti ve CHP’de değişimin önünü kesmek için koltukları bölüştürerek mutabakat sağlandı.

 

Ankara İl Başkanlığı’nda başarısız da olsa hiç önemli değil mevcut il başkanı Adnan Keskin’le yola devam kararı alarak başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun koltuğu olmak üzere Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’ün koltuğunu ve başarısız MYK üyelerinin koltuklarının yanı sıra Çankaya Belediyesi başkanı Alper Taşdelen ve Yenimahalle belediye başkanı Fethi Yaşar’ın yeniden aday olabilecekleri zemin hazırlanmış olacak.

 

 

CHP’de bu dizaynı gerçekleştirenlerin kendi geleceklerini ülkemizin geleceği önünde tutmalarını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

 

 

CHP Ankara İl Başkanlığı için Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ‘ortak aday’ işareti sonuç verdi. Üst üste yapılan görüşmelerde mutabakata varıldı. Tüm ilçeleri kucaklayacak bir Ankara yönetimi için düğmeye bastıklarını belirten CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, “Ankara’da yeni bir beyaz sayfa açıyoruz” dedi.

 

CHP’de 6 Ocak’ta yapılacak İl Kongresi öncesi yaşanan çekişme CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun devreye girmesiyle son buldu. Kılıçdaroğlu’nun, işaret ettiği Adnan Keskin’e imza vermeyen ilçe başkanlarını uyarmasının ardından, önce avukat Kemal Akkurt adaylıktan çekildi. ardından baş döndüren bir trafik yaşandı.

 

BİNGÖL TAŞDELEN İLE GÖRÜŞTÜ
Bugün sabah saatlerinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ile Genel Merkez’deki makamında buluştu. Yaklaşık 2,5 saat süren görüşmede Ankara’da yeni yönetim konusundaki mutabakata varıldı.

 

‘KESKİN’ BARIŞ SAĞLANDI
Sabah saatlerindeki zirvenin ardından öğleden sonra Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen yemekte buluştu. İkili arasında buzları eriten görüşmede, Ankara’yı kucaklayacak bir il yönetiminin oluşturulması konusunda tam mutabakat sağlandığı öğrenildi.

 

“GENEL BAŞKAN’IN SÖZÜNÜ AÇIKTA BIRAKMAM”
Edinilen bilgiye göre görüşmede Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Genel Başkanımızın talimatı, başımızın, gözümüzün üzerine. Genel Başkanımızın, sözünü ve talimatını açıkta bırakmayız. Ankara’da herkesi kucaklayacak, herkesin ‘evet bu benim yönetimim’ diyeceği bir liste ile beyaz sayfa açılmasına yol açacak bir oluşuma sonuna kadar destek vereceğim. Ankara’da artık tek hedefimiz olmalı o da 2019 yerel seçimlerinde Genel Başkanımızın talimatını yerine getirerek, Ankara’yı almak olmalı” dediği öğrenildi.

 

ADNAN KESKİN: “BEYAZ SAYFA AÇIYORUZ”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, il başkanlığı için yeniden kendisini işaret etmesinin, omuzlarına tarihi bir sorumluluğu yüklediğini belirten CHP İl Başkanı Adnan Keskin, “Ankara’da yeni bir beyaz sayfa açacağız. Bütün ilçe başkanlarını ve Ankara’yı kucaklayacak bir liste oluşturacağız. Genel Başkanımızı, Ankara İl Kongresi’nde barış güvercinleriyle karşılayacağız. Barış güvercinleri sözde kalmayacak. Özde de Ankara’da teşkilatlarımızda barış ve kardeşliği hakim kılacağız. Kimseyi ötekileştirmeden herkesi kucaklayacağız. Teşkilatlarımızdaki kırgınlık ve küskünlükleri tarihin çöplüğüne atacağız” bilgisini verdi.

 

“BAHANELERİN ARKASINA SIĞINMACAĞIM”
Kendisinin bulunduğu il başkanlığı makamının herkesi kucaklama makamı olduğuna dikkat çeken Keskin, “Kesinlikle bahanelerin arkasına sığınmayacağım. Genel Başkanımızın bana verdiği görevin gereğini yerine getirmek için gecemi gündüzüme katacağım. Ankara’da herkesin temsil edileceği, adil bir yönetim oluşturacağım. Adnan Keskin, bugün var, yarın yok. Önemli olan partimizin geleceğidir. önemli olan, Tükiye’nin sigortası konumundaki yüzyılı deviren CHP çınarının ebediyen yaşamasıdır. En büyük hayalim, 2019 seçimlerinde hiçbir ikbal beklentisi içine girmeden, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın anahtarını Sayın Genel Başkanımıza sunmaktır. Bunun için elimden geleni yapacağım” bilgisini verdi.

 

İMZA TOPLANMAYA BAŞLANDI
Ankara’da sağlanan uzlaşmanın ardından ilçe başkanları Adnan Keskin’in adaylığı için imza toplamaya başladı. Daha önce imza vermeyeceğini belirten ilçe başkanları da Keskin için imza toplamaya başladıkları öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, kurultay delegeliği için önce bütün ilçe başkanlarının ismi yazılacak, ardından her ilçeye delege sayısına orantılı şekilde kurultay delegeliği kontenjanı verilecek.

 

AĞIR AĞABEY YÖNETECEK
Günlerdir süren Ankara İl Başkanlığı’nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla çözüme kavuşmasının ardından Cumartesi günü yapılacak kongreyi yönetecek isim de belli oldu. Bütün ilçe başkanlarının talebi doğrultusunda Ankara İl Kongresi’ni PM üyesi Hakkı Süha Okay’ın yöneceği öğrenildi.