CHP Ankara’da Akçalı işler çatlağı!

CHP Ankara’da Akçalı işler çatlağı!
23 Ekim 2016 11:10

CHP’li Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, tam anlamıyla Akçalı Yapı Kooperatifi’nin emsalini yaklaşık 6 kat arttırmak için gece gündüz uyumadan çalışıyor.

 

 

H&H ÖZEL HABER

 

 

 

Başkan Taşdelen AKP yandaşı YDA İnşaat’ın, Ankara Çayyolu’ndaki en büyük projesi için adeta meclis üyeleri ile kapışarak, uykusuz geceler geçiriyor.

 

 

 

Taşdelen’e en son darbe de, CHP’li Yenimahale Belediye Başkanı Fethi Yaşar’dan geldi.

 

 

 

Geçen Cuma gerçekleşen Büyükşehir Meclisi öncesinde, toplanan CHP Büyükşehir Grubu’na Yaşar katılmayarak, Akçalı’daki Türkiye belediye tarihinde görülmemiş emsal artışına karşı tepkisini koymuş oldu…

 

 

 

Yaşar’ın dışında 7 meclis üyesi de Taşdelen’in adeta saatlerce tek tek dil dökmesine rağmen HAYIR oyu vererek, grup toplantısında Taşdelen’e sert sözlerle muhalefet ettiler. Özellikle Çankayalı meclis üyelerinin desteğiyle karar CHP grubundan 9’a 7 ile ucu ucuna geçmiş oldu…

 

unnamed

 

 

 

Böylelikle Melih Gökçek’in yıllardır dört gözle beklediği Akçalı Kooperatifi, kararı Çankayalı meclis üyelerinin yıllar süren direnişi kırılarak gerçekleşmeye bir adım daha yaklaşmış oldu.

 

 

 

Kulislerden gelen bilgilere göre, Fethi Yaşar’ın  Ankara İl Başkanı Adnan Keskin’e ciddi biçimde öfkeli olduğu kaydedildi. Keskin’in Taşdelen’in özel kalem müdürü gibi, iki eli önünde bağlı bir şekilde her yere yanında gitmesinden yakınan bir meclis üyesi, “Koskaca il başkanı varsa yoksa sadece Çankaya için çalışıyor. Sanırsınız ki Ankara’da Keçiören yok, Yenimahalle yok, Mamak yok” diye veryansın etti..

 

 

 

 

Taşdelen, Çankaya Meclisi’nden de tasarıyı zar zor gruptaki yüksek sesli kavgalarla geçirmişti. Muhalefet hareketinin başını çektiği, meclis üyelerinden Emre Çakır ve Aşur Tağluk’un başlattığı mücadele bu kez Büyükşehir’de etkisini göstermiş oldu.

 

 

 

Hayır oyu vererek, Gökçek’e karşı onurlu bir direniş gösteren CHP’li üyelerin isimlerini de vermek boynumuzun borcudur.

 

 

 

İşte o onur ve haysiyet sahibi CHP’li üyeler:

 

 

 

Hüseyin Kaya, Songül Gölpınar, Meryem Oflu, Hicran Ceylan, Haydar Demir, Fuat Çetin, Nizam Yetiş…

 

 

 

Taşdelen’i Gökçek’le içli dışlı olmakla eleştirerek katılmayanlar ise şöyle :

 

 

 

Fethi Yaşar, Başar Bal, Ali Ergin.

 

 

 

Toplantı sırasında en hararetli muhalefeti yapan ve ön seçimde Mamak 1. sıradan seçilerek gelen Haydar Demir’in Taşdelen’e yönelik, “Gökçek ile neden hiç atışmıyorsun, neden Gökçek’in istediği değişiklikler Çankaya’dan hiç bir direniş olmadan geçiyor, bunu anlamak kabul etmek güç” diye sert sözlerle muhalefet etmesi de toplantıya damga vuran bir başka ayrıntı…

 

 

 

H&H olarak yorumumuz ise şöyle:

 

 

 

Biz Akçalı’nın sonuna kadar kamu vicdanı adına takipçisi olacağız. Onuruyla mücadele eden meclis üyelerimize de tam destek vermeyi sürdüreceğiz. Elbet bugünler de geçer, Akçalı’daki 6 kat rant artışının hesabını da soran babayiğitler gün gelir çıkar…

 

 

 

H&H olarak Kemal Bey’i Çankaya’da ön seçim konusunda uyarmıştık ama o ne yaptı? Maalesef Ankara’yı oyları bölerek Gökçek’e teslim eden Doğan Taşdelen’in oğlunu getirdi Çankaya’nın başına koydu.

 

2

 

 

Sayılı günler çabuk geçer, malum erken seçim kapıda. Ardından erken yerel seçim o da kapıda. Çankaya’nın değerli bir çok ismi de bu kez ön seçim için var güçleriyle asılacaklar. Sayın Taşdelen’in ön seçimde ne oy alacağını da boyunun ölçüsünü de çok yakında hep birlikte göreceğiz.

 

 

 

Şimdilik izlemeye, adım adım takibe devam ediyoruz. Esenlikle kalın…