CHP Ankara’da 256 ONURLU oy!

CHP Ankara’da 256 ONURLU oy!
9 Ocak 2018 15:12

6 Ocak Cumartesi günü Ankara Yenimahalle Nazım Hikmet Kongre ve SanatMerkezi’nde CHP Ankara İl Başkanlığı seçimi gerçekleşti.

 

 

H&H ÖZEL HABER

 

 

İl Başkanlığı seçimine Adnan Keskin 492 imza ile Ayhan Yalçınkaya 110 il delegesinin imzası ile önerilmişti.

 

Üçüncü aday Ankara İl Gençlik Kolları Eski Başkanı ve Ankara İl Başkan Yardımcısı olan Umut Erarslan da 83 il delegesinin imzası ile üçüncü aday olarak yarışa katılacaktı. Ancak Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’ün ilçe başkanlarını tehdide varan baskıları sonucu, ilçe başkanlarının girişimiyle Umut Erarslan’ın aday olması için imza veren delegelere baskı yapılarak 50’nin üzerinde delegenin imzasını geri çekmesiyle Umut Erarslan’ın tüzük gereği kendisini öneren delege sayısının 64’ün altına düşmesiyle adaylıktan el çektirildi.

 

Umut Erarslan’ın ifadesiyle kendisine bir sivil darbe yapıldı.

 

 

Umut Erarslan, delege sıfatıyla yaptığı kısa konuşmada Genel Merkez yönetimine ve belediye başkanlarına çok ağır ithamlarda bulundu.

 

 

 

Bilindiği üzere il kongresine günler kala aktivist hukukçu Kemal Akkurt aday olacağını açıklamıştı. Adaylık açıklamasına saatler kala CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’e talimatı ile Kemal Akkkurt’a destek veren ilçe başkanları başta Çankaya, Mamak, Keçiören ve Altındağ olmak üzere Genel Merkez’e çağrılarak Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştürülmüş ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Benim tercihim nettir. Herkes bu iradeye uyacak’ ifadesiyle mevcut il başkanı Adnan Keskin ile yola devam edileceği talimatı üzerine ilçe başkanları aktivist hukukçu Kemal Akkurt’tan desteğini çekmişlerdi.

 

Aktivist hukukçu Kemal Akkurt Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu baskıcı tutumu üzerine adaylık açıklamasına saatler kala Ankara’daki CHP üyelerine bir SMS göndererek adaylıktan çekildiğini duyurmuştu.

 

 

Dün yapılan Ankara il kongresi öncesi birbirinden hoşlanmayan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ile Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın yanı sıra Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’ün, CHP Ankara milletvekillerinin ve tüm ilçe başkanlarının Ankara’nın geleceği ve başarısı için değil koltukları paylaşmak için seçilecek 64 büyük kurultay delegesinin kendi aralarında paylaşılması, il yönetiminin aynı şekilde bölüştürümesi sonucu üç yıldır il başkanlığı görevini sürdüren, il başkanı ataması yapılmadan önce CHP ile hiçbir hukuki bağı ve üyeliği bulunmayan, üç yıl önce CHP MYK tarafından CHP Ankara İl Başkanlığı’na atanan ve o tarihte CHP’ye üye yapılan ancak bugüne kadar Ankara’da hiçbir başarıya imza atamayan Adnan Keskin’in şemsiyesi altında birleşildi ve 493 il delegesinin önerisi ile il başkanlığına yeniden aday gösterildi.

 

 

Gençlik Kolları eski Genel Başkanı Ayhan Yalçınkaya tek başına tabandan aldığı güç ile ve yıllarını çocukluğundan itibaren CHP’yi bir adım öne çıkarmak için verdiği mücadelenin onuruyla adaylığını 110 il delegesinin imzasıyla il başkanı olmak ve Ankara’da yeniden CHP’yi iktidar yapmak için inançla, kararlılıkla, cesaretle hiçbir delegeye iş- aş vaad etmeden sadece birlikte çalışma ve başarma azmiyle aday oldu.

 

Divan Başkanlığı’na her iki adayın ortak önerisiyle Eski Ankara İl Başkanı, Eski Ankara milletvekili, Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı ve halen CHP PM üyesi olan Hakkı Süha Okay seçildi.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da il kongresine katılarak bir konuşma yaptı.

 

Her iki adayın konuşmasıyla başlayan il başkanlığı seçimi blok liste ile gerçekleşti.

 

Seçim sonucunda 493 il delegesinin önerisiyle aday gösterilen Adnan Keskin’e Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP MYK’sının, CHP PM üyelerinin, CHP Ankara milletvekillerinin, CHP Ankara tüm ilçe başkanlarının yanı sıra belediyelerini şirketleri gibi yöneten Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın tüm baskı telkin ve uğraşları sonucunda sandıktan sadece 336 oy çıkabildi.

 

110 il delegesinin önerisi ile aday olan Ayhan Yalçınkaya’ya da onurlu, dik duruşlu ve tek amaçları CHP’yi Ankara’da iktidarı yapmak için bir adım öne taşımak isteyen hiçbir şahsi çıkar ve uğraşları olmayan 256 ONURLU oy çıktı.

 

Takdir kamuoyunundur.