CHP Ankara, yeni başkanını seçiyor!

CHP Ankara, yeni başkanını seçiyor!
16 Şubat 2020 10:59

CHP 37. Olağan Ankara İl Kongresi’nde, Ankara İl Başkanı ve yeni il yönetimini belirleyecek. Bu gün gerçekleşecek kongreye, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılarak partililere hitap edecek. Rıfkı Güvener’in aday olmayacağı kongrede, Mustafa Pınar, Ali Hikmet Akıllı ve Ayhan Yalçınkaya’nın yarışta adı geçiyor.

 

 

 

CHP Ankara’da yeni il başkanını seçmeye hazırlanıyor. Bu gün gerçekleşecek olan 37. Olağan Ankara İl Kongresi’ne, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da katılarak konuşma yapacak.

Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek olan kongrede birden fazla adayın CHP’nin yeni il başkanı olarak yarışması bekleniyor.

Mevcut İl Başkanı Rıfkı Güvener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin ardından tekrar aday olmayacağını açıklamıştı.

Güvener yaptığı yazılı açıklamada aday olmama gerekçesi olarak şunları söylemişti:

“Sayın Genel Başkanımıza ülkemizde kurulmasını istediğimiz demokrasinin bütün kurallarıyla işler hale gelebilmesinin ön koşulunun, öncelikle ülkeyi yönetmek iddiasındaki siyasal partilerin demokrasiyi içselleştirmesiyle mümkün olacağına inancımı bir kez daha belirterek, il başkanlığı görevimi, 16 Şubat itibarıyla tamamlayıp, yeniden aday olmayacağımı belirttim. Benim için en büyük makam, Ankara’da 25 yıllık AKP zihniyetine son vermiş olmanın haklı gururu ile seçmenlerimizin ve partili yol arkadaşlarımın gönüllerine girmiş olmanın onuruna sahip olmaktır.”