CHP Ankara İl için balıkçı lokantasındaki toplantıda Mansur Yavaş sürprizi!

CHP Ankara İl için balıkçı lokantasındaki toplantıda Mansur Yavaş sürprizi!
13 Ocak 2020 20:31

CHP’de ilçe kongreleri tamamlanan Ankara’da il başkanını belirlemek için ilk adım atıldı. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın daveti üzerine, belediye başkanları ve milletvekilleri balıkçı lokantasında bir araya geldi.

 

 

Ankara’da il başkanlığı konusunda ‘ağabeylik’ rolüne soyunan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ankara milletvekillerini ve ilçe belediye başkanlarını toplantıya çağırması CHP Ankara’da gündeme bomba gibi düştü.

Yemek bugün saat 19:00’da başladı. Bir balıkçı lokantası’nın VIP Salonu’nda yapılan toplantıda CHP Ankara Milletvekilleri ve ilçe belediye başkanlarının tamamının katılması dikkat çekti.

 

 

MANSUR YAVAŞ SÜRPRİZİ

 

 

Kritik zirveye daha önce katılmayacağı öne sürülen Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da katılması dikkat çekti.

Yavaş’ın yemek daveti CHP’de tartışma konusu olmuştu. Yaşar ise, çalışmayı kendi isteğiyle yapmadığını, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun isteğini yerine getirdiğini söyleyerek kendisini savunmuştu.

İl başkanının il kongresinde belirlenmesi gerektiğini dile getiren ve yemeğin delegelerin özgür iradesine ipotek konulması anlamına geldiğini savunan bazı delegeler ise yemeğe sert tepki göstermişti.

 

 

YOL HARİTASI BELİRLENECEK

 

 

Kritik zirvede il başkanı adayının belirlenmesi noktasında yol haritasının belirlenmesi bekleniyor.

Yemekte bir isim üzerinde uzlaşma sağlanıp sağlanmayacağı ise toplantının ardından ortaya çıkacak.