CHP Ankara İl Başkanı Güvener’den MHP’ye çok sert tepki: Genel Başkanımıza uzanan eli kırarız!

CHP Ankara İl Başkanı Güvener’den MHP’ye çok sert tepki: Genel Başkanımıza uzanan eli kırarız!
6 Şubat 2020 11:55

CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, MHP’nin, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunmasına çok sert tepki gösterdi. Cumhuriyet Halk Partisinin, sarayın yancılarından öğrenecek bir şeyi olmadığını belirten Güvener, “Haddinizi bilin; çekin elinizi Genel Başkanımızın yakasından. Genel Başkanımıza uzattığınız o eli kırarız” açıklamasında bulundu.

 
Başkan Güvener’in açıklaması şöyle:

 

 

“İktidar partisi tarafından milliyetçilik duygularının ayaklar altına alınmasına sessiz kaldığı halde milliyetçilik taslayan MHP, ne yazık ki saraya şirin gözükmek için Sayın Genel Başkanımız hakkında sözde suç duyurusunda bulunmuş. Daha önce şiddetle reddettiği AKP Hükümetinin günümüzdeki “yancısı” olmanın ötesine geçemeyen MHP, ülkemizin peşkeş çekilmesine, Kızılay’ın paravan şirket gibi kullanılmasına, Ankara’nın parsel parsel satılmasına sessiz kalırken; bu sessizliği kararlılıkla bozan Sayın Genel Başkanımız hakkında tamamı iftiraya dayalı, tümüyle mesnetsiz iddialarla kamuoyunu yanıltmak istemektedir.”

 

 

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik olarak Damat Ferit’lerin yaptığını bugün Sayın Genel Başkanımıza yapmak isteyenler bilsinler ki Cumhuriyet Halk Partisi, atılan iftiraların tek tek hesabını soracak güç ve iradeye sahiptir. MHP’nin, Saray Rejimi ile kurmuş olduğu ‘çıkar ittifakını, çürük ortaklıkları, çarpık ilişkileri’ deşifre eden, milletimize gerçekleri anlatmakta bir an bile tereddüt etmeyen Sayın Genel Başkanımız, tarihi çizgimizin sarsılmaz timsalidir. Genel Başkanımızı yargı yoluyla susturmak isteyenlere bütün kararlılığımızla ‘haddinizi bilin’ diyoruz. Saraya yandaş olmak için yapmış olduğunuz bu densizliğin hesabını soracağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Kurtuluş Savaşını kazanan, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran partimizin Genel Başkanına uzan bu zehirli dil hak ettiği cevabı alır. Çekin elinizi Genel Başkanımızın yakasından. Yoksa Genel Başkanımıza uzattığınız o eli kırarız.”