CHP Ankara İl Başkanı Güvener’den adaylıkla ilgili beklenen açıklama geldi!

CHP Ankara İl Başkanı Güvener’den adaylıkla ilgili beklenen açıklama geldi!
13 Şubat 2020 08:10

CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, 16 Şubat 2020 Pazar günü yapılacak CHP Ankara İl Başkanlığı seçimi öncesi sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

 

 

Aday olup olmayacağı açıklaması merakla beklenen Güvener, CHP Ankara İl Başkanlığı’na aday olmayacağını belirtti.

 

 

Güvener’in açıklaması şöyle:

 

“2015’den beri başkan yardımcısı, Nisan 2018’den beri de il başkanı olarak gururla üstlenmiş olduğum görev sürem 16 Şubat itibariyle sona ermektedir.

Büyükşehir belediyesi seçim sürecini yöneterek Ankara’daki 25 yıllık AKP sultasına son vermiş bir il başkanı olarak, kongrede, yeniden il başkanlığına aday olmam konusunda başta hayır bileşenleri ve özellikle parti tabanında yoğun bir ısrar ve ilgi olduğunu memnuniyetle görmekteyim.

Zor günlerden geçmekte olan Türkiye’yi içine sürüklenmekte olduğu bu bataklıktan çıkartacak yegane güç, halkın desteğini arkasına alacak ve bütün kurum ve kurallarıyla parti içi demokrasiyi her düzeyde işletmeyi ilkesel olarak kabul edip uygulayacak olan Cumhuriyet Halk Partisidir.

İçerde ve dışarda izlediği politikalarla Türkiye’yi bataklığa sürüklemekte olan tek adam rejimine karşı her düzeyde demokrasi kültürünü benimsemiş cumhuriyet halk partisinin 30 yılı aşkın bir süredir üyesi ve son dönemin Ankara İl Başkanı olarak, her koşulda parti içi demokrasinin işlerliğe kavuşturulması gerektiğine inanmaktayım.

Sayın Genel Başkanımız ile bu çerçevede yaptığım son görüşmede, ülkemizin içine düştüğü zorluklardan kurtulabilmesinin öncelikle cumhuriyet halk partisinin birlik ve beraberliğine ihtiyacı olduğu konusunda hem fikir olduk.

Sayın Genel Başkanımıza, ülkemizde kurulmasını istediğimiz demokrasinin bütün kurallarıyla işler hale gelebilmesinin ön koşulunun, öncelikle ülkeyi yönetmek iddiasındaki siyasal partilerin demokrasiyi içselleştirmesiyle mümkün olacağına olan inancımı bir kez daha belirterek, il başkanlığı görevimi, 16 şubat itibariyle tamamlayıp, yeniden aday olmayacağımı ilettim.

Benim için en büyük makam, 25 yıllık AKP  zihniyetine son vermiş olmanın haklı gururuna ve partili yol arkadaşlarımın gönüllerine girmiş olmanın onuruna sahip olmaktır.”