CHP Ankara İl Başkanı Güvener de ön seçim istedi!

CHP Ankara İl Başkanı Güvener de ön seçim istedi!
8 Kasım 2018 10:20

CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener ile 21 ilçe başkanı geçen pazar günü bir toplantı yaparak, yerel seçimleri değerlendirdi. Alınan bilgilere göre toplantıda, şu görüşler benimsendi:

 

 

– Ankara, hiç olmayacak kadar CHP’li bir belediye başkanı tarafından yönetilmeye yakın konumdadır. Eldeki veriler, Ankara’yı kazanabileceğimize işaret etmektedir. Bu işaret doğrultusunda CHP kültürünü içselleştirmiş, parti disiplinine uymayı görev olarak benimsemiş, il örgütümüz ve ilçe örgütlerimizin yol göstericiliğinde adaylık çalışmasını yürütmeyi prensip olarak belirlemiş aday adaylarıyla ilgililerin önüne çıkmak ve onların işaret ettiği yönde eğilim belirlemek gerektiği düşüncesindeyiz.

 

– Ankara adaylarımızı eğilim yoklaması ve örgüt iradesi ile belirlemek istiyoruz.

 

– Ankaramızı ve ilçelerimizi kazanmak istiyoruz ve adayları belirleme irade ve inisiyatifini kullanmak istiyoruz. Adaylarımız örgütlerimiz tarafından belirlenirse Ankara’yı partimize kazandıracağımızdan hiç kuşkumuz yoktur.

 

– Bu bilgiler ışığında genel merkezimizden, Ankara adaylarımızın belirlenme yöntem ve inisiyatifinin tarafımıza bırakılmasını; buna mukabil her türlü sorumluluğu da üstümüze alacağımızı saygılarımızla beyan ediyoruz. Ankara örgütünün, taleplerini yazılı hale getirerek Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na sunduğu öğrenildi.

 

Garanti ilçeye vekil aday yok

 

Edinilen bilgilere göre CHP yönetimi, daha önceki seçimlerde büyük oy farkıyla kazandığı ve 2019’da da kazanmasına kesin gözüyle bakılan il ve ilçe belediyelerine milletvekilleri arasından aday göstermeme kararı aldı. Ancak CHP’nin yönetimde olmadığı belediyelere hem milletvekili hem de kamuoyunda tanınan isimlerin adaylığının tartışıldığı bildirildi.

 

Kaynak: Milliyet