CHP Ankara birinci bölge milletvekili adayı İlyas Güven Eroğlu’ndan önemli açıklamalar!

CHP Ankara birinci bölge milletvekili adayı İlyas Güven Eroğlu’ndan önemli açıklamalar!
2 Nisan 2015 12:48

CHP Ankara birinci bölge milletvekili adayı İlyas Güven Eroğlu 29 Mart’ta gerçekleştirilen ön seçimle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

 

 

H&H ÖZEL HABER

 

 

Eroğlu’nun açıklaması şu şekilde:

 

 

Partimizin 15 Şubat 2015 tarihinde almış olduğu, milletvekili adaylarını ön seçimle belirleme kararı parti içi demokrasinin yaşama geçirilmesi anlamında devrim niteliğinde bir karardı.

 

 

29 Mart 2015 tarihinde yapılan ön seçime CHP Ankara birinci bölgede 86 aday arkadaşımız, çok özenle kendi aralarında yardımlaşarak hazırlandılar. Tüm aday adaylarının hedefİ CHP’nin iktidarı için çalışmaktı.

 

Kampanya süresi içerisinde seçim meydanları özellikle şölene çevrilmiş, partimizin üyeleriyle aday adayları arasında ciddi bir sevgi bağı kurulmuş ve CHP’nin iktidara  yürüyüşünde büyük bir sinerji yaratılmıştı.

 

Bu süre içinde ben de 86 aday adayı arkadaşımla çok samimi dostluklar kurdum. Ve partimizin geleceği açısından aynı azim ve kararlılıkla iktidar mücadelemiz için çalıştım.

 

Seçim sonuçları ne olursa olsun hiçbir şekilde azmimizin kırılmayacağını, kaçıncı sırada olursak olalım, çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğimizi belirtmek istiyorum.

 

Ancak şölene dönen kampanyanın sonucunda karanlık bir elin seçim günü bazı örgüt yöneticilerini de yanına alarak, seçimleri manipüle ettiğini belgeleriyle ve örneklerle haberleştirdiğimizde bize karşı bir cephe kurmaya çalışanlara karşı aynı tavrımızı sergileyeceğimizi belirtmek isterim.

 

Bize “seçilemeyecek sırada olunca iftira atıyorsun” diyenlere şu cevabı vermek isterim:

 

2007 genel seçimlerinde on dördüncü sıradan milletvekili adayıyken ve 2011 genel seçimlerinde sekizinci sıra milletvekili adayı iken, seçilemeyecek sırada olmamıza rağmen kampanyayı nasıl omuzladığımızı sadece CHP’liler değil tüm Ankara biliyor.

 

Bizim CHP’nin iktidarı için neler yapıp yapamayacağımızı, AKP ile nasıl mücadele ettiğimizi sağır sultan biliyor.

 

Bizim burada kabul edemediğimiz; emek hırsızlığı yapılması ve bazı örgütlerimizinde bu emek hırsızlığına alet edilmesidir.

 

Daha da önemlisi örgüt bu ahlaksızlığa alet edilirken, çok değerli Genel Başkanımızın adının bu tür spekülatif olaylara karıştırılmasıdır.

 

Elbette ki seçilen arkadaşlarımız da pırıl pırıldır. Onlara diyeceğimiz hiçbir söz yoktur.

 

Birilerinin önünü kesmek için birilerini öne çıkartmak haksızlıktır, ahlaksızlıktır.

 

Ön seçimin amacı örgütlerimizin tüm adaylara adil davranması ve eşit mesafede durmasından geçer.

 

Ön seçimde en sevmediğimiz adaylar bile örgüt tarafından seçiliyorsa, bize düşen bu karara saygı duymaktır.

 

Elbette ki bugün birlik ve beraberlik zamanıdır. Biz de bu birlik ve beraberlik içerisinde örgütümüzle birlikte çalışıp AKP’nin baskıcı, faşist iktidarına son vermek ve CHP’nin iktidar olması için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

 

Partimizde de parti içi demokrasinin işletilmesine engel olmayan çalışan -partideki görevi ne olursa olsun- bu ahlaksızlardan da hesap sormak boynumuzun borcu olacaktır.

 

Öncelikle parti içi demokrasiyi işletmek, kendi aramızda da barış, kardeşlik ve sevgiyi tesis etmek,  halkımıza da güven vermek için yola çıkıyoruz.

 

Tek amacımız var. CHP’yi tek başına iktidar yapmak.

 

Siyaset uzun soluklu bir maratondur. Yanlış yapana mutlaka bu süre içerisinde hesabı sorulur.

 

Ön seçim sürecinde bizlere destek veren tüm dostlarımıza, bize inanan güvenen yol arkadaşlarımıza en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

 

İlyas Güven EROĞLU

CHP Ankara 1. Bölge 18. sıra milletvekili adayı