CHP Ankara 1. bölge aday adayı Ömer Yılmaz: Ülkemiz her geçen gün daha da kötüye gidiyor

CHP Ankara 1. bölge aday adayı Ömer Yılmaz: Ülkemiz her geçen gün daha da kötüye gidiyor
1 Mart 2015 15:11

CHP Sincan İlçe Başkanı Ömer Yılmaz, görevinden istifa ederek Ankara 1. Bölgeden milletvekili a. adayı oldu. Yılmaz, adaylığı ile ilgili olarak konuştu.

 
ÜLKEMİZ HER GEÇEN GÜN DAHA DA KÖTÜYE GİDİYOR

 
Ankara 1. Bölgeden Milletvekili A. Adayı olan Sincan Eski İlçe Başkanı Ömer Yılmaz, Ülkemizin içinde bulunduğu durumun çok kötüye gittiğine dikkat çekerek “Buna dur diyebilmek ve Sincan’ı, Etimesgut’u, Ankara’yı mecliste temsil edebilmek için milletvekilliğine a. adayı oldum” dedi.

 

 

CHP Sincan İlçe Başkanlığı’ndan istifa ederek, Ankara’dan 1. Bölge Milletvekili A. Adayı olan Ömer Yılmaz ile adaylığı hakkında konuştuk. 4 yıl Sincan İlçe Başkanı olarak görev yapan Yılmaz, ülkemizin içinde bulunduğu durumun büyük bir tehlike altında olduğunu, rejim tehlikesinin bulunduğuna dikkat çekerek elini taşın altına koyma ihtiyacı hissederek mecliste görev yapmak istediğini söyledi. Yılmaz, adaylığı ile ilgili şöyle konuştu:

 

 

22

 

NEDEN ADAY OLDU?

 
“Ülkemizdeki olumsuz şartları biliyorsunuz. Gündemle ilgili mecliste çatışmaları biliyorsunuz. Ticaretle uğraşan birisi olarak ekonomiyi biliyorum. 7 Haziran seçimleri ülkemiz için kritik bir önem taşıyor. Bizi bekleyen tehlikeyi herkes görebiliyor. İç politikada, dış politikada sıfır çeken bir ülke olarak daha dün Süleyman Şah Türbesi ile ilgili durumu yakından takip ediyoruz. Daha düne kadar vatanımızın bir karış toprağını vermezken toprağını terk edip gelen bir iktidarın yönetimiyle karşı karşıyayız.

 
Cumhuriyet döneminde bir karış toprağı vermezken, dün toprağını terk edenler havuz medyası kanalıyla büyük bir başarı kazanmış gibi anlatılıyor. Bu yanlışlara dur diyebilmek için milletvekili aday adayı oldum.”

 

3

 

 
Ekonominin çok kötü halde olduğunu ve tamamen dışa bağımlı bir ülke haline geldiğimizi kaydeden Ömer Yılmaz “Ekonomi bitmiş durumda, tarım durmuş durumda. Üretim olmadığı için ekonomik kalkınma diye bir şey söz konusu değil. İthalata bağlı ihracat yapıyoruz. Bugün cep telefonu bile üretemiyoruz.” şeklinde konuştu.

 
7 Haziran’da HDP’nin seçim barajını aşması gerektiğini vurgulayarak “Seçim barajını geçememesi halinde 7 Haziran gecesi ülkemizin ne tür olaylara gebe olacağını bugün hiç kimse kestiremiyor. Bugün mecliste görüşülen İç Güvenlik Yasası ile ilgili nelerin hedef alındığını biliyoruz. İnşallah, 7 Haziran düşündüğümüz gibi olur. Hayırlısı olur” dedi.

 

 

4

 

 

CUMHURBAŞKANI TARAFSIZ OLMALIDIR..

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da eleştiren Ömer Yılmaz, “Bugüne kadar birçok Cumhurbaşkanı gördük. Siyasetten gelenleri de gördük. Turgut Özal, Abdullah Gül, Süleyman Demirel gibi.. Bunların hiçbiri taraf olmamış, makamında siyaset yapmamış, sisteme bu kadar müdahale yapmamışlardır. Bugün Sayın Erdoğan, görevine başlarken mecliste namusu ve şerefi üzerine yemin etti. TC Anayasası’na sadık kalacağına, taraf olmayacağına dair. Bugün kendisinin tarafsız olmadığını kim söyleyebilir. TV’lere çıkıp 400 istediğini söylemesi, Türkiye’de kaosun başladığının göstergesidir. Ülkemizin geleceği 7 Haziran gecesi belli olacaktır ve özgürlüğümüz için büyük bir önem taşımaktadır.” açıklamasında bulundu.

 

 

Ankara’da birinci bölgenin ve özellikle Sincan-Etimesgut bölgesinin toplam 1 milyon nüfusa sahip olduğunu söyleyen Yılmaz, “Bu kadar nüfusa sahip olan bu bölgemizi mecliste temsil edecek vekillerin olması gerektiğini hepimiz biliyoruz. Siyasi partiler mutlaka bunu gözönünde bulunduracaklardır” dedi. Yıllardır Sincan’da oturduğunu belirterek “Bölgemiz enaz 1 milletvekilini hakediyor” şeklinde konuşan Yılmaz, AKP milletvekillerinin tamamen biatçı olduğuna dikkat çekerken “Sahiplerinin sesini yansıtan bu vekiller, 7 Haziran seçimlerinde de böyle bir biatçı tablonun dışına çıkamayacaklar, milletvekili adayları da biatçı olanlardan halkın önüne koyulacaktır” dedi. Sincan ve Etimesgut’un hızla gelişen ilçeler olmasına rağmen yatırımlardan enaz payı alan ilçeler olduğunu da sözlerine ekledi.

 

 

11

 

ÖMER YILMAZ KİMDİR?

 
02 Ocak 1962 yılında Artvin’in Hopa ilçesinin Köprücü Köyünde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Hopa’da tamamladı. Evli ve iki çocuk babası olan Ömer Yılmaz çalışma hayatına 1984 yılında Ankara da yönetici olarak özel bir şirkette başladı. 2002 yılında kendi şirketini kurdu ve çalışmalarına devam etmektedir.

 
Siyasi hayatına lise dönemlerinde Halkevleri faaliyetleri ile başladı. Ankara’ya yerleştikten sonra 1986 yılında SHP Gençlik Kollarına üye oldu. CHP-SHP birleşmesinde Sincan ilçe yönetiminde 3 dönem başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2011 yılında Sincan İlçe Başkanlığına atandı. 2012 yılında ilçe kongresinde yeniden başkan seçildi. 24 Aralık 2014 tarihine kadar Sincan ilçe başkanlığı görevine devam etti.
24 Aralık 2014 tarihinde CHP genel merkezinin gönderdiği genelge ile 25. Dönem Ankara 1. Bölge Milletvekili aday adaylığı için Sincan ilçe başkanlığından istifa etti.

 
ANKASİAD (Ankara Karadenizli Sanayici ve İş adamları Derneği) kurucu yönetim kurulu üyesi, Hemşin Vakfı kurucu Yön. Kurulu üyesi Artvin Yardımlaşma ve Kalkınma Dern. Üyesi, ADD (Atatürkçü Düşünce Derneği) üyesim, Emekli-Sen üyesi, ATO (Ankara Ticaret Odası) üyesi.

 

 

Kaynak: Flas Gazetesi