CHP AKP’yi 3’e katladı!

CHP AKP’yi 3’e katladı!
22 Mart 2014 20:32

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla düzenlenen CHP İzmir mitingi dün gerçekleşti. CHP İzmir’in hedefi 300 bin olarak belirlediği mitinge tarihi bir katılım oldu. Kulislerde CHP mitingini AKP’nin mitingini gölgede bıraktığı dile getirildi.

 

1395507495

 

CHP’LİLER GÜNDOĞDU’YA AKTI

 

30 Mart’ta gerçekleşecek olan yerel seçimlere sayılı günler kala; geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir mitinginin ardından bugün de CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu İzmir çıkarması yaptı. Sabah saatlerinden itibaren CHP’lilerin akın ettiği Gündoğdu Meydanı’nda adım atacak yer kalmadı.

 

CHP’NİN HEDEFİ 300 BİN’Dİ

 

Başbaklan Erdoğan’ın İzmir ziyaretinden bir hafta sonra CHP Liderinin İzmir’e gelecek olması ise CHP İzmir’de heyecana neden olmuştu. İl yönetimi günler öncesinden hazırlıklara başlayarak, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin mitinginde hedeflerinin 300 bin kişi olduğunu dile getirmişti.

 

ENGİN: RAKAM 500 BİN!

1395507499

Bugün yoğun bir katılım ile gerçekleşen CHP İzmir mitinginin ardından, konuya ilişkin görüşlerini aldığımız CHP İl Başkanı Engin, mitinge katılanların rakamının 500 bin olduğunu ifade etti. Engin’in bu açıklaması sonrasında söz konusu rakam ‘CHP mitingi, AKP’nin mitingini 3’e katladı’ şeklinde yorumlandı.

 

Öte yandan 300 bin olarak belirlenen hedefin aşılması, CHP İzmir İl yönetiminin başarısı olarak algılandı.

 

BAŞBAKAN 180 BİN OLARAK AÇIKLAMIŞTI

 

Geçtiğimiz hafta sonu Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenen AKP’nin İzmir mitingi kentte tartışma konusu olmuştu. Büyük bir kalabalık eşliğinde gerçekleşen miting sosyal medyada günün konusu olmuş, AKP’nin çeşitli illerden otobüslerle partilileri İzmir’e getirerek ‘taşıma kalabalık’ oluşturması tepkiye sebep olmuştu. Başbakan Erdoğan ise İzmir mitinginin ardından bir televizyon programına katılarak, mitinge 180 bin vatandaşın katıldığını ifade etmişti.

 

İŞTE AKP’NİN 16 MART İZMİR MİTİNGİ:

 

1395507504

 

1395507637

 

 

Kaynak: Ege’nin Sesi