CHP, AKP ve MHP’de üst üste istifalar!

CHP, AKP ve MHP’de üst üste istifalar!
26 Nisan 2018 11:36

24 Haziran seçimlerinde milletvekilliği başvurusu yapacak kamu görevlilerinin istifası için son tarih bugün. Peki milletvekili aday adayı olmak için kimler istifa etti?

 

 

 

Milletvekili adayı olmak isteyen kamu görevlilerinin bu akşam saat 17:00’a kadar istifalarını sunmaları bekleniyor.

YSK tarafından yapılan açıklamaya göre milletvekili adaylığı için istifa etmesi gerekenler;

 

 

“Hâkimler ve savcılar, yüksek yargı organları mensupları, yüksek öğretim kurumlarındaki öğretim elemanları, Yükseköğretim Kurulu üyeleri, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyeleri, kamu kurumu ve kuruluşlarının memur statüsündeki görevlileri ile yaptıkları hizmet bakımından işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileri, kamu idarelerinde görev yapan sözleşmeli personeller, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/C maddesi kapsamındaki geçici personeller, belediye başkanları, subaylar ile astsubaylar, siyasi partilerin il ve ilçe yönetim kurulu başkan ve üyeleri, belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile sendikalar, kamu bankaları ile üst birliklerin ve bunların üst kuruluşlarının ve katıldıkları teşebbüs veya ortaklıkların yönetim ve denetim kurullarında görev alanlar.”

 
ŞİMDİYE İSTİFA EDENLERDEN BAZILARI;

 

 

MHP – Gaziantep İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. Muhittin Taşdoğan’ın 27. Dönem Milletvekilli aday adayı olmak için İl Başkanlığı ve Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etti.

AKP – Burdur Valisi Şerif Yılmaz, 24 Haziran’da yapılacak seçimde milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti. Görevinden istifa eden Yılmaz’ın AKP Manisa Milletvekili aday adayı olmak için başvuruda bulunacağı öğrenildi.

AKP – Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin AKP’li meclis üyesi Atilla Ödünç, milletvekili aday adaylığı için meclisten istifa etti.

CHP – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ekonomi danışmanı Turgay Bozoğlu, Çankaya Belediyesi’nde başkan yardımcılığı görevinden istifa ederek CHP’den milletvekili aday adayı oldu. Bozoğlu, 2011 genel seçimlerinde CHP İzmir 1. Bölge 8’inci sıradan milletvekili adayı gösterilmişti.

MHP – Gaziantep İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. Muhittin Taşdoğan’ın 27. Dönem Milletvekilli aday adayı olmak için İl Başkanlığı ve Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etti.

AKP – Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa etti.

AKP – İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici 24 Haziran tarihinde yapılacak olan 27.dönem milletvekilliği genel seçimlerinde aday adaylık başvurusu yapabilmek için görevinden istifa etti. kici’nin görevinden istifa etmesinin ardından 27 Nisan Cuma günü AK Parti Nevşehir milletvekilliği aday adaylığı için müracaat edeceği öğrenildi.

MHP – Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy, milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti.