CHP, AKP kongresi için harekete geçiyor

CHP, AKP kongresi için harekete geçiyor
15 Ağustos 2014 20:24

Atilla Kart, YSK’nın kesin sonuçları açıklamasının ardından Başbakanlık makamının boşalacağını savunarak; “Çankaya İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na 27 Ağustos tarihinde yapılacak AKP kongresinin hükümsüz sayılması, iptali ve yapılmasının önlenmesi amacıyla idari tedbirlerin alınması için başvuru yapacağız” dedi.

 

 

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında YSK’nin bugün kesin seçim sonuçlarının açıklayacağını hatırlatarak; “Kesin sonuçlar Resmi Gazete’de yayınlanması için ilgili birime gönderilince ve YSK sonuçları mazbatayı TBMM Başkanlığı’na ulaştırınca saat 17.00 itibariyle Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP ile ilişiği kesilmiş, milletvekilliği düşmüş ve Başbakanlık makamı boşalmış olacak. Bu sonucun doğması için TBMM Başkanlığı’nın ayrıca bir duyuru ya da tebligat işlemi yapması gerekmiyor. Anayasa hukukunda bu gibi işlemlerin Resmi Gazete yoluyla yapılır. Yine ilgili, muhatap kişilerin de başvuruda ya da talepte bulunması gerekmiyor. Bunların başta TBMM olmak üzere ilgili Anayasal kurumların re’sen ve doğrudan yapması gereken işlemlerdir” diye konuştu.

 

 

27 AĞUSTOS KONGRESİNE İLİŞKİN TÜM ÇALIŞMALAR HÜKÜMSÜZDÜR

 

 

CHP’li Kart, Anayasanın Cumhurbaşkanı seçimi ve yemin aşamasıyla ilgili maddelerini anımsatarak, Cumhurbaşkanı makamına seslendi. Kart, şunları söyledi; “Bu süreçlerle, anayasaya boyutuyla bağlantılı olarak ısrarla şunu anlatıyoruz. Bir de bu olayın hükümet boyutu var. Cumhurbaşkanı makamına buradan sesleniyorum. Sayın Cumhurbaşkanı’nı göreve davet ediyorum. Devletin başı olarak görev yapması gereken belki de en kritik aşamada sayın Cumhurbaşkanı’nın sessiz kaldığını görüyoruz. İnanılır, tasavvur edilir gibi değil. AK Parti’nin 27 Ağustos’ta yapılacak 1. Olağanüstü Kurultayı var. AKP Genel Başkanlığı prosedürünün ne şekilde tamamlanacağı, Siyasi Partiler Yasası’nın 15. ve AKP Tüzüğü’nün 78. maddesinde düzenlenmiştir. AKP MKYK organının bugünden itibaren en geç 10 gün içinde kendi bünyesinden Genel Başkan vekilini seçmek zorundadır. Amir düzenlemedir. Bu prosedür yerine getirilmeden 27 Ağustos’ta Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında kongrenin yapılmasının yasal dayanağı yoktur. 27 Ağustos kongresine ilişkin tüm çalışmalar hükümsüzdür, yok hükmündedir.”

 

 

İLÇE SEÇİM KURULU’NA BAŞVURACAĞIZ

 

 

CHP’li Kart, Çankaya İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na 27 Ağustos tarihinde yapılacak AKP kongresinin hükümsüz sayılması, iptali ve yapılmasının önlenmesi amacıyla idari tedbirlerin alınması için başvuru yapacaklarını belirtti.