CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Görgöz: “Sağın kalesi” düşüncesini yıkacağız

CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Görgöz: “Sağın kalesi” düşüncesini yıkacağız
1 Ekim 2013 16:41

CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Sayın Yalçın Görgöz, yaklaşan yerel seçimler öncesinde Halkın Habercisi’ne konuştu ve CHP’nin Afyonkarahisar’daki durumu ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 

H&H RÖPORTAJ

 

H&H: 2009 yerel seçimlerinde CHP Afyonkarahisar Merkez’de ne kadar oy aldı? 2009 seçimlerinden bu yana Afyonkarahisar’da oylarınızı artırdınız mı? CHP’nin Afyonkarahisar Merkez’de kaç üyesi var?

Yalçın Görgöz: CHP 2009  seçimlerinde Afyonkarahisar Merkez’de 4396 oy aldı ve dördüncü sıradaydı. Biz 2011 genel seçimlerine göre oylarımızı % 50’ye yakın oranda artırdık. Merkez’deki üye sayımız 1800.

 

1

 

H&H: CHP’nin Afyonkarahisar’da kadın ve gençlik kollarının durumu nedir?

Yalçın Görgöz: Afyonkarahisar’da kadın ve gençlik kollarımız hem Merkez’de hem de ilçelerde faal bir şekilde çalışıyorlar. Afyon halkıyla sürekli irtibat halindeler.

 

H&H: CHP’nin Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı belli mi?

Yalçın Görgöz: Evet adayımızı belirledik. Sayın Mehmet Ecer, CHP’nin Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayıdır.

 

H&H: Peki adayınızı hangi yöntemle belirlediniz?

Yalçın Görgöz: Biz örgütte istişare yaptık. Merkez yoklamasından çıkan sonuç, sayın Mehmet Ecer oldu. Genel Merkez’in de onayıyla adayımız belirlendi.

 

H&H: Adayınız Mehmet Ecer, yerel seçim çalışmalarına başladı mı?

Yalçın Görgöz: Elbette. Sayın Ecer, zaten uzun zamandır çalışıyor. Bir ekip oluşturduk. Afyon halkıyla ve kitle örgütleriyle sürekli irtibat halinde.

 

2

 

H&H: Sayın Görgöz, Anadolu’da siyaset yapmanın avantajı ve dezavantajı nedir sizce?

Yalçın Görgöz: Anadolu’da siyaset yapmanın avantajı insanların birbirini tanıyor olması. Afyonkarahisar “sağın kalesi” düşüncesi de ne yazık ki dezavantaj. Biz bu düşünceyi yıkmak için çalışıyoruz. Ve eminim ki 2013 yerel seçimlerinde çalışmalarımızn meyvesini alarak başarılı olacağız.