CHP: 29 Ekim’de Anıtkabir’deyiz!

CHP: 29 Ekim’de Anıtkabir’deyiz!
20 Ekim 2016 09:13

CHP’li Erkan Aydın, “Terör eylemleri bahane edilerek Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının yasaklanmasını kabul etmiyoruz. CHP, Anıtkabir’de olacaktır. Bütün illerde de Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlanacaktır” dedi.

 

 

 

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin, Anıtkabir ve eski Meclis civarında 3 kez kamera kayıtlarında görüldükten sonra IŞİD terör örgütüyle bağlantısı tespit edilen bir şüpheliyi takibe aldığını ve başarılı operasyonla etkisiz hale getirdiğini söyledi.

 

 

 

Emniyet güçlerine teşekkür eden Aydın şunları söyledi: “Sabah uyandığımızda yine büyük bir facianın eşiğinden dönüldüğünü hep birlikte öğrendik. İşini düzgün yapan emniyeti kutluyorum. Ancak her yıl 29 Ekim törenleri ve 10 Kasım Atatürk’ü Anma törenleri yaklaştığında bu tür faaliyetler çoğalarak bir bahane yaratılıyor algısı da ister istemez bizim kafamızda oluşuyor. Terör eylemleri bahane edilerek Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının yasaklanmasını kabul etmiyoruz. CHP Anıtkabir’de olacaktır. Bütün illerde de Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlanacaktır. Tüm vatandaşları cumhuriyete daha fazla sahip çıkılması gereken bu zamanda sokaklara bekliyoruz. Bu konuda hiçbir şekilde geri adım atmayacağız.”

 

 

Aydın basın toplantısında ayrıca FETÖ’yle mücadele adı altında kamuda işten çıkarılanların sayısının 60 bine yaklaştığını ifade ederek, “Hiçbir çalışan neden işten atıldığının ya da neden sürüldüğünün yanıtını bilmiyor. Her geçen gün toplumsal vicdan daha fazla yaralanıyor” diye konuştu.