Charlize Theron ile The Old Guard film Performansı

Charlize Theron ile The Old Guard film Performansı
26 Kasım 2020 11:44

Sinema dünyasına artık çizgi roman uyarlamaları damgasını vuruyor. Genelde Marvel ve DC Comics evrenleriyle öne çıkan bu sinema filmleri aynı zamanda da bu sanata zarar verdiği konusunda bir yaklaşım da söz konusu olabiliyor. The Old Guard ise bu çatının altında değerlendirilmeyen bir yapım olarak görülebiliyor. Film izle arasında başı çeken bu yapım diğer çizgi roman filmlerine göre biraz daha derinlik içerebiliyor. Grafikten daha çok olay örgüsüne yöneldikleri bu yapımda fazlasıyla dikkat çeken detaylara da yer verilebiliyor. Netflix platformda yer alan bu filmin herkesin beğenisini kazandığı da görülen bir proje olarak adından söz ettiriyor.

 

 

The Old Guard adlı film içerisinde bir grup ölümsüz kahramandan söz ediliyor. Aynı zamanda bu kahramanlar birçok tarihi önemli olayda da etkili olan kişiler olarak biliniyor. The Old Guard kapsamında kişilerin zaman algısını kaybettikleri de görülebiliyor. Aynı zamanda da aksiyon dolu sahnelerde bile soğukkanlı davranmaları ne kadar deneyimli olduklarını da gösterebiliyor. Charlize yerli film izle arasında yer alan bu proje içerisinde ilk bir saat oldukça durgun geçse de sinema severleri etkileyebiliyor. Ancak bu filmin yenilikçi bir tavırla çekilmemesi de seyircileri klişelere maruz bırakan bir durum olarak görülebiliyor. Sonraki süre zarfında da gelişen aksiyon olayları da klasik bir filmden öteye geçemediğini gösterebilecek bir yapım olarak görülmesine neden olabiliyor.

The Old Guard, çizgi roman olarak ele alındığında oldukça orijinal ve ilgi çeken bir konumda yer alabiliyor. Belirli bir seviyede yer alan hikayeye sahip olsa da komedi filmleri  arasında sayılan bu proje bir türlü bekleneni veremiyor. Seyircilerin beyin karmaşası yaşamak yerine sadece zaman geçirebilecekleri bir projeyi ortaya koydukları rahatlıkla anlaşılabiliyor. Ancak ilk filmin başarısız olmasına rağmen devamının geleceği de gelen bilgiler arasında yer alabiliyor. Netflix bünyesinde seri yapımlar arasında yer alması planlanan bu filmin gelecek serilerinde ne tür bir yol izleneceği de merak konusu olarak görülebilecektir. Bu anlamda da seyircilerin vasat yapımlara maruz bırakıldığının en büyük örneğidir.