Charlie Hebdo’nun hakaretine Türkiye’den sert tepki

Charlie Hebdo’nun hakaretine Türkiye’den sert tepki
28 Ekim 2020 07:55

Fransa’da yayınlanan Charlie Hebdo dergisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret içeren kapağı, Türkiye’den şiddetle kınandı.

 

 

Fransız Charlie Hebdo dergisi, Hazreti Muhammed’e hakaret içeren karikatürlerinin ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan bir kapak yayınladı.

Derginin kapağında yer alan hakaret içerikli görsel, Türkiye’nin sert tepkisine neden oldu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Twitter hesabından, “Fikir özgürlüğü arkasına saklanarak kimseyi kandıramazsınız. İflah olmaz Fransız paçavrasının Cumhurbaşkanımızla ilgili ahlaksız yayınını lanetliyorum. Ahlak, vicdan sahibi uluslararası kamuoyunu bu rezilliğe karşı sesini yükseltmeye çağırıyorum” paylaşımında bulundu.

 

‘KENDİ MÜPTEZELLİK VE AHLAKSIZLIKLARINI ORTAYA KOYUYORLAR’

 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Fransız dergisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki yayınını kınadığını belirterek, “Hiçbir inanç, kutsal ve değere karşı saygısı olmayan Fransız dergisinin Cumhurbaşkanımızla ilgili yayınını şiddetle kınıyoruz. Bunlar sadece kendi müptezelliklerini ve ahlaksızlıklarını ortaya koyuyorlar. Kişi haklarına saldırı, mizah ve ifade özgürlüğü değildir. Ahlak ve edep yoksunu bu yayınların amacı, nefret ve husumet tohumları ekmektir. İfade özgürlüğünü din ve inanç düşmanlığına dönüştürmek ancak hastalıklı bir zihniyetin ürünü olabilir. Sağduyu sahibi herkes bu iğrenç yayıncılığı kınamalı ve reddetmelidir” açıklamasında bulundu.