Ceza Avukatı

Ceza Avukatı
15 Mayıs 2019 12:20

Ceza davalarında ceza avukatı desteği, genellikle ister davacı ister davalı olsun söz konusu ceza davasına konu olan tüm taraflar için büyük önem teşkil eden bir konu olarak öne çıkmaktadır. Çünkü ceza davaları bilindiği üzere, yetkili Sulh Ceza Mahkemesi’nin vermiş olduğu kararlar göz önünde alındığında sonuçları çok ağır olabilen hukuki dava türleri olarak kabul edilmektedir. Ceza davası sonucunda kişilerin ömürleri boyunca yaşamlarını nasıl devam ettirecekleri konusunda ağır cezalar verilebilmektedir. Bu tür ağır cezalara örnek olarak, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve uzun yıllar boyunca tutuklu kalma gibi kişilerin hayatlarını doğrudan ilgilendiren hukuki yaptırımlar söz konusu olabilmektedir. Aynı şekilde ceza davalarında genellikle davacı konumunda olan olay mağdurları da içinde bulundukları zararın giderilmesi için, sanıkların en hakkaniyetli bir şekilde cezalandırılmasını sulh ve ceza hâkiminden talep etmektedir. Dolayısıyla iki taraftan da bakıldığında sonuçları büyük önem taşıyan bir dava türü olarak öne çıkan ceza davalarında, ceza avukatı tahsis etmek olası hak kayıplarının engellenmesi açısından büyük önem taşımaktadır.

 

 

Bu bilgiler ışığında ceza davalarında sanık veya mağdur sıfatıyla katılımda bulunan her iki tarafın da muhakkak ceza avukatı ile hukuki destek almaları gerekmektedir. Bunun yanında ceza davalarında diğer hukuki ihtilaflara göre farklı bir durumdan söz etmek de mümkündür. Ceza davaları sırasında suç duyurusunda bulunulacaksa eğer dava dosyasında yer alacak olan dava dilekçesinin hukuki bir zeminde hazırlanması, davanın seyri açısından büyük önem taşımaktadır. Dolayısıyla alanında uzman ceza avukatı desteği ile söz konusu ceza davalarından önce hazırlanması gereken dilekçe, tüm yasal usul ve esaslara dayanılarak sulh ceza hâkimine sunulmaktadır. Bu noktada bile ceza avukatının Ceza Hukuku konusunda uzman olması yüksek derecede önem teşkil etmektedir. Çünkü ceza hukukunda da pek çok kere yasaların değiştiği veya kanunların yeni bir davaya ışık tutacak şekilde güncellendiği görülmüştür. Dolayısıyla ceza avukatı uzman olmadığı takdirde bu gelişmelerden habersiz olması çok olası bir durumdur. Bunun akabinde de müvekkilinin haklarını savunma konusunda yetersiz kalacağı aşikârdır.

 

İstanbul’da Görev Yapan Uzman Ceza Avukatı

 

Ceza Hukuku kapsamında, gerek güncellenen yasalar gerekse de bu konuda örnek teşkil edecek Yargıtay gibi yüksek mahkemenin almış olduğu emsal niteliğindeki kararlar, uzman ceza avukatının mercek altına aldığı konular arasında yer almaktadır. Bu şekilde son gelişmelerden haberdar olan ceza avukatı, karşılaştığı davalarda da bu kurallara atıfta bulunarak hem müvekkilinin haklarını en iyi şekilde savunabilmekte hem de davanın karşı tarafı olan sanık veya mağdurun avukatına karşı üstün bir koza sahip olabilmektedir. Dolayısıyla ceza davalarında uzman avukat tercihinde bulunmak, içinde bulunulan ve hayati öneme sahip konu hakkında büyük bir avantaj sağlamaktadır.

Hukuk büromuzda görev yapan ceza avukatı İstanbul Barosu’na kayıtlı olan en önemli avukatlar arasında yer almaktadır. Avukatlık ofisi bünyemizde yer alan ceza avukatlarımız bugüne kadar pek çok ceza hukuku davasında görev almaları sebebiyle, müvekkillerinin haklarını en iyi şekilde savunacak tecrübeye sahiptirler. Nitekim pek çok ceza davası dosyasını yakından inceleme şansına sahip olan uzman ceza avukatlarımız aynı zamanda bugüne kadar oldukça fazla davada müvekkillerini başarıyla savunarak aktif bir şekilde yer almışlardır.

Ceza hukuku avukatı İstanbul merkezli avukatlık büromuzdan tahsis edebileceğiniz avukatlık hizmetlerimiz arasında yer almaktadır. Davacı ve davalılar tarafından hayati öneme sahip olan bu tür davalarda hukuki destek alınmadan Sulh Ceza Mahkemesi’ne çıkılması ne yazık ki pek çok hak kere hak kayıpları yaşanmasına neden olmuştur. Dolayısıyla bu alanda vatandaşlar kendilerini en iyi şekilde temsil edecek ve hukuki esaslara uyarak kendilerini en iyi şekilde savunacak alanında uzman avukatlara ihtiyaç duymaktalar.

 

Ceza Avukatı Ücreti

 

Hukuk büromuzda görev yapan ceza avukatı ücreti hakkında daha detaylı bilgilere ulaşmak için avukatlık ofisimizi ziyaret edebilir ya da büromuzun resmi internet sitesi üzerinden görüntüleyebileceğiniz telefon ve elektronik posta bilgilerini kullanarak büromuzla iletişime geçebilirsiniz. Uzman ceza avukatlarımızın müvekkillerinden talep ettiği ücretler, ceza davasının içeriği ve kapsamına göre değişiklik gösterebilmektedir. Bunun yanında hukuki destek almak istediğiniz ceza avukatının da yoğunluk durumuna göre dava için talep edilen ücretler farklılaşabilmektedir.

https://ferhatkule.av.tr/ceza-avukati-ne-is-yapar-istanbul/