Bahçeli’nin hedef gösterdiği TTB’nin kongre yeri değişti

Bahçeli’nin hedef gösterdiği TTB’nin kongre yeri değişti
22 Eylül 2020 19:35

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin hedef gösterdiği ve kapatılmasını istediği Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) bu hafta sonu yapacağı kongrenin yeri değişti.

 

 

TTB tarafından delegelere gönderilen e-posta ile 26 Eylül’de 72. Büyük Kongre’nin yapılacağı yer olan CerMODERN’in sözleşmeyi tek taraflı feshettiği duyuruldu.

 

MÜLKİYETİ KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI’NA AİT

 

 

CernModern’in mülkiyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ait. Öte yandan kongrenin yeri Bilkent Otel ve Konferans Merkezi’ndeki açık alan olarak değiştirildi.

 

 

TTB MERKEZ KONSEYİ BAŞKANI SİNAN ADIYAMAN’DAN AÇIKLAMA

 

 

Cumhuriyet’in aktardığına göre yaşanan duruma ilişkin açıklama yapan TTB Merkez Konseyi Başkanı Sinan Adıyaman, şöyle konuştu:

“Bu haberler yanlış. Biz kongre için CernMODERN’e başvuru yaptık. Bize dönüş yaptılar. Herhangi bir kağıt imzalamamıştık. CernMODERN’den bize ‘Valilikten genelge gelecek, Cernmodern’deki bütün kapalı ve açık etkinlikleri iptal ediyorlar’ dediler. Biz de valiliğe sorduk. Valilik de ‘Genel kurulu yapmanızda sakınca yok’ dedi. Ondan sonra CernMODERN, valiliğin bize attığı yazıyı yolladı. Biz de adresin değiştiğini delegelerimize duyurduk. Aşırı büyütülecek bir durum yok. Kongremizi Bilkent Otel’de yapacağız. Baskı üstüne kongre yeri değiştirildi gibi bir durum yok. Sadece TTB’den yapılan açıklamalara itibar edin.”