Cephede yarım gün (3)

Cephede yarım gün (3)
14 Şubat 2018 09:56

İki gündür  Afrin Harekatındaki Mehmetçiğe desteğe koşan gazi ve şehit yakınlarını, onların hikayelerini, orada yaşadıklarımızı, hissettiklerimizi, cephedeki askerimizin ne durumda olduğunu  sizlerle paylaşmaya çalışıyorum.  Çalışıyorum diyorum,  çünkü bazen sözle anlatılamayacak kadar çok ötelerde biriken duygular, sözün ötesine geçen bakışlar ve ayrılıklar vardır…. Bizim cepheden dönüşümüz de öyle bir şey…

 

 

Nuray Başaran / Avaztürk

 

 

Her ne kadar Ankara’da siyaseti izlerken bölgedeki gelişmeleri izledikçe, ‘ neler oluyor ?’ sorusunu sorgulamış olsak da doğrusunu isterseniz, cepheye ve mevziilere gittiğinizde, gerçek savaş ile yüzleşiyorsunuz, vatan bekası için cephedeki o cesur yürekleri gördüğünüzde günlük hayattaki  çok şeyi sorguluyorsunuz.

Gerçek; öyle TV kanallarında ve gazetelerde sayı vererek açıklanan şehit ve gazi haberleri kadar basit ve kolay değil oralarda…..Ve 1 saniyelik anonslarla geçiştirilip 30 saniyelik haberlere sığdırılacak gibi hiç değil.

Son zamanlarda sadece rakamlarla haberleştirilen her bir Mehmetçiğin kocaman bir dünyası, ayrı bir hikayesi, hayalleri ve vasiyetleri var.  Her şeyden önemlisi son zamanlarda yitirilen değerlerimize inat öyle bir vatan sevdası var…

89d6d937-107e-4ad2-abee-c2dfbf8660a6

Hani mezarlıklara gittiğinizde, hayatı sorgulayıp, hiç olmazsa bir an için olsa bile aklımızdan geçen, ‘Son yolculuk burası ise ; hayata nasıl davranmalıyım? Nasıl yaşamalıyım? Neleri kaçırdım? Neler bırakmalıyım? İyi bir insan olarak mı buraya geleceğim. Arkamda nasıl bir iz bırakacağım?’…gibi sorularla dönersiniz ya, gibi diyeceğim ama dönüş yolundaki duygularımız bundan da öte…İnsanın oralarda canını bırakıp da gelesi  geliyor.

Bir yanımız hala orada….

Birlikte yolculuk yaptığımız gazi ve şehit yakınları belki oralara gittiği için biraz daha huzurlu dönüş yolunda.  Ama hep bir yerleri eksik. Öyle ya orada Mehmetçik terör örgütüne karşı sınırlarımızı korurken,  oraları bırakıp dönmek…Kısaca,  dönüş yolu zor geçti.

4869c1db-665b-4dc1-bde0-06b4125ac07e

Dönüşten önce söylemem gerekir ki,  sınırın sıfır noktasında Kürt köyleri var. Ve oradaki vatandaşlar küresel güçlerin, ‘ Kürtlere karşı yapılan müdahele’ olarak göstermeye çalıştığı bu operasyona , evdeki eşyalarını Mehmetçiğe göndererek cevap veriyorlar. 62 yaşındaki Meryem Tutarlı bunu öyle güzel kelimelere döküyor ki, ‘Askerimiz geldikten sonra daha güvendeyiz. Geceleri bomba sesleri var ama daha rahat uyuyoruz. Çocuklarım davarları otlatmaya gittiğinde artık daha huzurluyum.’ Diyor ve ekliyor 7 çocuğu olan Meryem Ana:

‘Genç olsam daha çok çocuk yaparım. Bize daha çok asker lazım. Topraklarımızı, birliğimizi korumak için’

Bununla yetinmiyor. Sohbetimizde bana dönüp, ‘Bir 7 de sen yap’ diyor. Ve ekliyor:

‘Senin yaşında olsam hiç durmam. Çocuk yaparım. Düşmana inat. Bize cephede savaşacak asker lazım’

Sadece bu mu ? Son 3-4 gündür Türkiye’nin dört bir tarafından Kürt kökenli vatandaşlarımızdan telefon, mail ve facebook üzerinden aldığım yüzlerce talep ne biliyor musunuz?

‘Bizler de Türkiye’nin dört bir yanından toplanıp sınıra Mehmetçiğe desteğe gitmek istiyoruz. Bizimle de gelir misiniz?’

aa71c0d7-7daa-45e9-87e8-10f13c9c36ec

Bu davete nasıl hayır denir ki?

Bugün, (bu günleri yaşamamıza  sebep olan ülkelerin başında gelen) ABD’nin Dış İşleri Bakanı Türkiye’ye geliyor. Bizimle ‘masa’ya oturacak. Terör örgütü ile işbirliklerinin devam edip etmemesinin şartlarını söyleyecek. Ya da hangi şartlarda bölgede ve sınırımızdaki terörü durdurabileceğini söyleyecek. Masadaki cümleleri yarından itibaren öğrenip elbette yazabileceğiz. Ama şimdiden şunu bilmelerinde fayda var ki; bu toprakları kilometrelerce öteden gelip ‘taşeron terör örgütleriyle işgal etmek’ o kadar kolay değil. Onların anlayamadığı güç,  bu ülkenin bu kahraman duruşudur. Onların anlayamadığı güç,  15 Temmuz sonrasında en üst düzeyde Başkan Yardımcıları Biden’ın kurduğu cümledeki gerçektir:

‘Türk halkının cesaretine hayran kaldık.’!!

 

http://www.avazturk.com/cephede-yarim-gun-3-1399yy.htm